40 de turiști, blocați pe munte, din cauza viscolului puternicPatruzeci de turişti au rămas blocaţi pe munte, în Parâng, luni, după ce au fost surprinşi de un viscol puternic. Autorităţile au trimis o echipă de intervenţie formată din jandarmi şi salvamontişti.

40 de turisti, blocati pe munte, din cauza viscolului puternic
40 de turiști, blocați pe munte, din cauza viscolului puternic

UPDATE: Patruzeci de turişti din Cluj, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, aflaţi pe un traseu montan greu accesibil din Munţii Parâng au rămas blocaţi, luni, din cauza viscolului, ei fiind recuperaţi de jandarmi în condiţii de siguranţă şi duşi în staţiunea unde erau cazaţi, informează Mediafax. 

40 de turiști au rămas blocați în Parâng,, din cauza viscolului puternic. La 13.30 o echipă de jandarmi montani şi salvamontişti a plecat pe munte pentru a-i salva pe cei 40 de turişti, după ce unul dintre membrii grupului a apelat 112 şi a explicat că se află blocaţi pe munte.

Turiştii se întorceau de pe munte către cabana unde sunt cazaţi, când din pricina condiţiilor meteo s-au blocat. Salvamontiştii cunosc locaţia acestora şi fac tot posibilul să ajungă la ei cât mai rapid.

Andrada Pop, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Hunedoara, a precizat, pentru Realitatea Tv, că sunt doi jandarmi şi patru salvamontişti care au plecat să salveze turiştii, dar că misiunea este îngreunată de faptul că pe munte este viscol.

Etichete: blocaţi, munte, Parâng, turişti, viscol

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE