400 de jandarmi asigură măsurile de ordine de Paşte 2016, în CapitalăÎn baza planului de măsuri pentru creşterea siguranţei publice, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, cu prilejul Sărbătorilor Pascale, în perioada 30 aprilie – 02 mai a.c., Jandarmeria Capitalei va asigura, cu peste 400 de jandarmi, măsurile de ordine şi siguranţă publică la nivelul Municipiului Bucureşti.

400 de jandarmi asigura masurile de ordine de Paste 2016 (Foto agorapress.ro)
400 de jandarmi asigură măsurile de ordine de Paşte 2016 (Foto agorapress.ro)

Pentru asigurarea unui climat de siguranţă şi linişte, jandarmii bucureşteni vor fi prezenţi în zona lăcaşurilor de cult, pe căile de acces către acestea, precum şi pe timpul oficierii slujbelor religioase.
De asemenea, jandarmii vor fi prezenţi şi în zonele unde există mari aglomerări de persoane (gări, autogări, pieţe, târguri, metrou etc.), în staţiile R.A.T.B. şi pe liniile mijloacelor de transport în comun care duc către marile centre comerciale.
Premergător acestei perioade, vor fi intensificate gradual măsurile de ordine publică şi se vor desfăşura acţiuni cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, în preajma restaurantelor, sălilor de jocuri, cluburilor de noapte, urmărind descurajarea persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică sau comit alte fapte antisociale.
Pentru evitarea incidentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Capitalei face următoarele recomandări:
- cei care participă la manifestările religioase să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
- în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi aflate în proximitate;
- să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.);
- să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia;

În noaptea de 30 aprilie - 01 mai a.c., începând cu ora 23.00, în Bucureşti, vor fi organizate slujbe de Înviere cu ocazia Praznicului Învierii Domnului, organizate de către Biserica Ortodoxă Română.
În ziua de 01 mai a.c., între orele 12.00 – 14.30, respectiv în ziua de 02 mai a.c., între orele 09.00 – 12.30, în lăcaşurile de cult vor avea loc slujbe religioase, specifice sărbătorilor pascale.
Jandarmeria Capitalei va asigura măsurile de ordine publică în zona următoarelor lăcaşuri de rit ortodox:
Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, sector 4;
Mănăstirea Caşin, situată pe Bd. Mărăşti, nr. 16, sector 1;
Mănăstirea Christiana, situată pe Şos. Pipera, nr. 49, sector 2;
Biserica Schitu Dârvari, situată pe str. Schitu Dârvari, nr. 3, sector 2;
Biserica Popa Soare, situată pe str. Burghelea, nr. 7, sector 2;
Biserica Sfântul Dumitru - Colentina, situată pe Şoseaua Colentina, nr.13, sector 2
Biserica Sf. Nicolae, situată pe str. Jean Steriadi, nr. 19A, sector 3;
Mănăstirea Radu Vodă, situată pe str. Radu Vodă, nr. 24A, sector 4;
Catedrala Sf. Spiridon Nou, situată pe Calea Şerban - Vodă, nr. 29 - 31, sector 4;
Biserica Domniţa Bălaşa, situată pe str. Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel nr. 60, în sectorul 4;
Biserica Sf. Treime - Ghencea, situată pe Calea 13 Septembrie, nr. 211, sector 5;
Biserica Sf. Elefterie, situată în str. Sf. Elefterie nr. 1, sector 5.
Biserica Sfânta Vineri - Drumul Taberei, situată pe str. Braşov, sector 6. 

170 de jandarmi la mare şi 450 de jandarmi la munte
Pe litoralul Mării Negre, zilnic, vor acționa peste 170 de jandarmi, care vor asigura ordinea publică la manifestările religioase, precum și la evenimentele cultural-artistice sau sportive ce vor fi organizate în zona estivală.
Cele mai ample evenimente vor fi organizate în stațiunea Mamaia, pe plaja H2O - spectacolele Sunwaves, respectiv The Mission, unde sunt așteptate să participe peste 10.000 de persoane.

De asemenea, în ceea ce privește Jandarmeria Montană au fost dispuse măsuri de intensificare a acțiunilor acesteia, în zona stațiunilor turistice și balneare, precum și a traseelor montane.
Zilnic, peste 450 de jandarmi montani acţionează la nivel național, pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, precum şi pentru sprijinirea turiştilor aflaţi în dificultate. Jandarmii montani au în atenție zonele cunoscute că prezintă riscuri pentru siguranța turiștilor, fiind pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

Jandarmeria Montană atenționează ca principalele evenimente nedorite care au loc în regiunile montane se petrec din cauza lipsei unui echipament adecvat şi aventurării turiştilor în zone pe care nu le cunosc sau pe trasee care depășesesc ca dificultate condiția fizică a acestora.

Pentru a evita incidentele nedorite, Jandarmeria Montană recomandă:

1. Înainte de a pleca în excursie, informaţi-vă în legătură cu itinerariul propus (dacă este accesibil, marcat sau dacă prezintă porțiuni riscante) , prognoza meteo, precum și despre starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu – acolo unde acestea există;
2. Plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat. Nu trebuie să vă lipsească lanterna, cuțitul, sacul de dormit, trusa de prim ajutor, busla/GPS, mijloace de aprins focul, telefonul mobil;
3. Nu riscaţi să plecaţi singuri la drum și alegeţi traseele accesibile, în funcţie de pregătirea fizică;
4.Informați jandarmii montani/salvamontiștii/cabanierul cu privire la traseul ales și înscrieți-vă în registrul de trafic al turiștilor, lasând datele dumneavoastră în acesta;
5. Nu deterioraţi amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele;
6. Folosiţi numai traseele marcate. Urmăriţi marcajele de pe traseu;
7. Nu vă abateți de la traseu și evitați scurtăturile;
8. Este de preferat să vă deplasați în grup compact și să nu rămâneți în urma grupului;
9. Nu consumaţi băuturi alcoolice deoarece acestea diminuează capacitatea de efort;
10. În cazul apariției unei situații de dificultate sau de risc la adresa integrității, sănătății sau a vieții puteți solicita ajutorul Jandarmeriei Montane prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, specificând, pe cât posibil, următoarele:
– datele de identificare ale persoanei care anunţă;
– ce s-a întâmplat;
– câte persoane au nevoie de ajutor;
– unde sunt persoanele aflate în dificultate;
– când s-a produs accidentul.

Totodată, cetățenii sunt rugați să aibă în vedere următoarele :

persoanele care participă la evenimente să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
dacă participă la evenimente cu public numeros, părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie copiii;
dacă se află în zone aglomerate să acorde o atenție deosebită bunurilor personale;
în situația în care au nevoie de sprijin, le recomandăm cetățenilor să se adreseze imediat celei mai apropiate patrule de jandarmerie.
în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială sau le este tulburată liniştea, cetăţenii sunt rugați să solicite sprijin prin sistemul unic de urgenţă „112".

Etichete: Bucureşti, Capitală, jandarmi, jandarmi mare, măsuri de ordine, munte, noaptea de înviere, paste 2016, Paşti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE