400 de utilaje și 1300 de muncitori, pregătiți să intervină în timpul ninsorilor din BucureștiPrimarul General, Razvan Sava, a cerut, in cadrul comandamentului din aceasta seara, ca toate utilajele raportate de operatorii de deszapezire sa fie prezente in teren, iar traficul sa se desfasoare normal. 403 utilaje si circa 1300 de operatori manual sunt pregătiți să intervină.

400 de utilaje si 1300 de muncitori, pregatiti sa intervina in timpul ninsorilor din Bucuresti
400 de utilaje și 1300 de muncitori, pregătiți să intervină în timpul ninsorilor din București
Foto: adevarul.ro

"Vreau sa faceti ultimele pregatiri, utilajele sa fie alimentate si gata de interventie. Este necesar sa va mobilizati mai mult pe timpul noptii, in asa fel incat dimineata arterele sa fie practicabile si sa nu avem blocaje in trafic. De asemenea, trebuie sa folositi si utilajele mici, pentru strazile laterale. Vreau sa-i asigur pe bucuresteni ca vom fi in strada 24 de ore din 24 pentru a supraveghea modul in care se face deszapezirea", a aratat Primarul General.

In cadrul comandamentului, operatorii de salubrizare l-au informat pe Primarul Capitalei ca toate stocurile de material derapant au fost refacute (sare si clorura), iar utilajele de deszapezire sunt alimentate si pregatite de interventie.

De asemenea, potrivit raportarilor firmelor de deszapezire, in acest moment sunt echipate si pregatite sa intervina un numar de 403 utilaje si circa 1300 de operatori manuali care vor actiona in schimburi, atat pe timpul zilei cat si pe timpul noptii. Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo COD PORTOCALIU DE NINSORI ȘI VISCOL, valabil în acest weekend, în București și alte județe din sud-estul țării. 

Primarul General a cerut Directiei de Inspectie si Control din cadrul Municipalitatii sa trimita un numar suficient de echipe in fiecare sector, astfel incat activitatea operatorilor sa fie atent monitorizata. Totodata, inspectorii Municipalitatii vor verifica si actiunile institutiilor din subordinea  rimariei Municipiului Bucuresti: Administratia Strazilor, Alpab, Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane etc.

Totodata, Primarul Capitalei a solicitat firmelor responsabile cu deszapezirea, precum si reprezentantilor RATB atentie sporita in ceea ce priveste trotuarele, statiile RATB si trecerile de pietoni.

Avand in vedere scaderea temperaturilor, programul privind adapostirea persoanelor fara adapost, derulat de Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, continua, in acest moment, in centrele Municipalitatii fiind cazate 262 persoane.

Potrivit Radet in prezent nu exista puncte termice oprite, iar zilele urmatoare personalul responsabil cu interventiile va avea program continuu.

Reamintim ca, pentru eventuale probleme generate de inghet sau ninsoare, Primaria Capitalei pune la dispozitie numerele de dispecerat 0800.800.868 si 021.9844.

Totodata, Primaria Capitalei adreseaza un apel bucurestenilor sa sesizeze la aceste numere de telefon prezenta pe strada sau in scarile blocurilor a unor persoane fara adapost, pentru ca acestea sa fie preluate de Politia Locala si transportate la unul din centrele sociale ale Capitalei.

Etichete: deszăpezire, ninsoare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h