492 bucureşteni amendaţi zilnic de RATB,în 2013. Topul liniilor cu cei mai mulţi călători frauduloşiAproape 500 de bucureşteni au fost amendaţi zilnic, în 2013, în mijloacele de transport în comun ale Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB). Cele mai multe sancţiuni, peste 10.600 într-un singur an, au fost aplicate pe cea mai lungă linie de tramvai din Capitală.

492 bucuresteni amendati zilnic de RATB,in 2013. Topul liniilor cu cei mai multi calatori fraudulosi
492 bucureşteni amendaţi zilnic de RATB,în 2013. Topul liniilor cu cei mai mulţi călători frauduloşi
Foto: elenapelmus.ro

Anul trecut, controlorii RATB au aplicat, în total, 179.605 sancţiuni (suprataxa în traseu şi procese verbale), potrivit Raportului de Activitate al RATB, aferent anului 2013. În aceste condiţii, rezultă că, în medie, în 2013, peste 492 de bucureşteni au fost amendaţi zilnic pentru că nu au plătit pentru călătoria efectuată cu autobuzul, tramvaiul ori troleibuzul. Media persoanelor sancţionate a crescut, în 2013, cu 108 persoane pe zi faţă de anul anterior, când au fost amendaţi, în medie, 384 de călători, pe zi. În 2011, au fost prinşi circulând fraudulos, în medie, 417 de călători pe zi, iar în 2010, zilnic, 500 de persoane au fost sancţionate de angajaţii RATB, potrivit datelor furnizate anterior de Regie, la cererea B365.ro.

Din totalul sancţiunilor aplicate de controlorii Regiei, în cursul anului 2013, au fost în tocmite 97.862 procese verbale de contravenţie şi 81.743 suprataxe în traseu.

Potrivit Raportului de Activitate al RATB, topul primelor 10 linii de transport pe care au fost constatate, în 2013, cele mai multe contravenţii şi întocmite cele mai multe procese verbale de contravenţie este condus de linia 1, cea mai lungă linie de tramvai din Capitală.

Topul primelor 10 linii de transport cu cele mai multe procese verbale de contravenţii

Linia 1 - 6.055 procese verbale de contravenţie

Linia 41 – 4.599 procese verbale de contravenţie

Linia 32 – 3.927 procese verbale de contravenţie

Linia 104 – 3.088 procese verbale de contravenţie

Linia 335 – 2.480 procese verbale de contravenţie

Linia 69 – 2.459 procese verbale de contravenţie

Linia 202 – 2.164 procese verbale de contravenţie

Linia 11 – 2.108 procese verbale de contravenţie

Linia 85 – 2.099 procese verbale de contravenţie

Linia 25 – 1.961 procese verbale de contravenţie.

Cele mai multe procese verbale de contravenţie au fost întocmite în lunile martie (9.205) şi octombrie (9.134), iar cele mai puţine, 6.584, au fost întocmite în luna decembrie.

Potrivit Raportului de Activitate al RATB, anul trecut au fost în tocmite 81.743 suprataxe în traseu. Cele mai multe suprataxe încasate de controlori s-au raportat în lunile octombrie şi martie, iar cele mai puţine suprataxe au fost încasate în luna noiembrie 2013. 

Conform aceluiaşi raport, topul primelor 10 linii de transport pe care s-au emis cele mai multe carduri de suprataxă este condus, de asemenea, de linia 1.

Topul primelor 10 linii de transport cu cele mai multe suprataxe

Linia 1 – 4.613 carduri de suprataxă emise

Linia 41 – 4.272 carduri de suprataxă emise

Linia 21 – 2.818 carduri de suprataxă emise

Linia 85 – 2.518 carduri de suprataxă emise

Linia 335 – 2.507 carduri de suprataxă emise

Linia 182 – 2.482 carduri de suprataxă emise

Linia 780 – 2.303 carduri de suprataxă emise

Linia 69 – 2.255 carduri de suprataxă emise

Linia 32 – 2.070 carduri de suprataxă emise

Linia 104 – 1.928 carduri de suprataxă emise.

Suprataxa este valabilă doar pentru călătoria cu mijlocul de transport în care s-a constatat contravenţia, până la capatul liniei. După ce călătorul coboară din vehicul, cardul de suprataxă eliberat îşi pierde valabilitatea.

În conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti 156/2001, cu modificările şi completările ulterioare, controlorii legitimaţiilor de călătorie constată şi sancţionează contravenţiile săvârşite în mijloacele de transport prin întocmirea de procese verbale de contravenţie sau prin emiterea unui card suprataxă.

Plata sancţiunilor aplicate de controlorii RATB se poate face pe loc sau la centrele de emitere şi reîncărcare carduri din reţeaua RATB. Astfel, în momentul în care un călător este prins circulând fraudulos, acesta are posibilitatea de a achita pe loc contravaloarea unui card de suprataxă la tariful de 50 lei, care certifică plata suprataxei.

Călătorii care optează să achite ulterior contravaloarea sancţiunii aplicate de controlorii RATB pot plăti amenda RATB, în maximum 48 de ore, de la primirea procesului verbal, la centrele de emitere şi reîncărcare carduri din reţeaua RATB sau prin transfer bancar.

Înştiinţările de plată neachitate în termen de 48 de ore devin titluri executorii şi se înaintează către Direcţiile de Impozite şi Taxe Locale de la domiciliile persoanelor amendate.

Pe parcursul anului 2013 s-au trimis prin poştă către contravenienţi 17.002 procese verbale de contravenţie şi au fost expediate către Direcţiile/Serviciile de Impozite şi Taxe Locale din Municipiul Bucureşti şi provincie, spre executare silită, 81.452 procese verbale de contravenţie, se mai menţionează în raport. 

"Se poate concluziona că în anul 2013 tendinţa încasărilor din vânzarea titlurilor de călătorie a fost de creştere faţă de anul 2012, ca urmare a eficientizării activităţilor de vânzare şi control", mai anunţă RATB, în Raportul de Activitate aferent anului 2013.

Potrivit declaraţiilor anterioare făcute de oficialii Regiei Autonome de Transport Bucureşti, corpul de control al instituţiei avea un efectiv de 300 de angajaţi.

Etichete: amendă RATB, călători RATB, carduri RATB, Controlori RATB, linii RATB, RATB, realitatea, Regia Autonomă de Transport Bucureşti, tramvaiul 1, tramvaiul 41

0/8 COMENTARII
Nume*
14 Dec 00:47
+0
VOTURI
-0
The answer of an expetr. Good to hear from you. http://gxjegt.com [url=http://wzxjusva.com]wzxjusva[/url] [link=http://ulzpwidr.com]ulzpwidr[/link]
Nume*
11 Dec 09:37
+0
VOTURI
-0
Bon article, mais j ajatreuoi d autres e9le9ments.Le cadrage du visage avec une ou deux mains (courant quand une femme est attire9e) et qu elle est assise.La dilatation de la pupille, associe9e au sourire ou mieux au rire.On peut parfois observer soit la cheville casse9e e0 angle droit, soit les deux pieds perpendiculaire, ce qui met en valeur les fessiers.Les attouchements du visage, et pas simplement les cheveux.Enfin, quoi de mieux que les autocaresses du cou ou des hanches, ou des avants-bras : vraiment un excellent signal d ouverture.Mais le plus important : l intensite9 du regard !Encore une fois, bravo pour ton blog;Raymond;
Maria
21 Jul 21:44
+0
VOTURI
-0
Azi, 21 iulie, pe la ora 15:45, m-am urcat intr-un 634 de la Mihai Bravu spre Piata Sudului. Autobuz aglomerat, ca de obicei.
Ce mi-a atras atentia a fost un tip cu ochelarii de soare pe nas, cu mainile acoperite de un ziar, postat in dreptul usii.
Ma urc, imi pun geanta in fata si ma agat de o bara. Simt cum cineva imi misca geanta. Omul cu ziarul era langa mine. Ma uit la geanta, fermoarul desfacut un pic. Trag geanta, ii inchei iar fermoarul, iar omul cu ziarul ma interpeleaza, "prieteneste": "Vai, ce cald e!", iar apoi se muta mai incolo. Il urmaresc cu coada ochiului cum se apropie de alta femeie, ridica ziarul si baga mana in geanta femeii, care il simte si ea si probabil ca se uita urat la el. "Omul cu ziarul" reactioneaza imediat: o scuipa si incepe sa strige ca nu fura!!! Nimeni din autobuz n-a reactionat.
Apoi il vad pe acelasi om ca il bate pe umar pe un altul, mai solid, si se dau jos la Piata Sudului. Jos se strange un grupulet de trei persoane, care pleaca linistite, probabil spre alt autobuz.

Ce se poate face in cazuri de-astea?
Atrag atentia asupra omuletului, ca sa ma scuipe si pe mine, eventual sa ma injunghie cu andrelele sau sa ma taie pe fata cu lama? Chem Politia, care DACA vine, nu mai gaseste pe nimeni sau va fi cuvantul meu contra cuvantului lor? Ma intorc cu spatele?
Sau merg si eu cu grupul de prieteni, iar in cazul in care mai observ pe unul din astia il luam la omor, cu suturi la coaste, degete rupte, calcat pe cap, dezbracat de haine, tot tacamul?

Politia imi recomanda "sa am grija". Ce grija sa mai am daca sunt scuipata in autobuz pentru ca am refuzat sa ma las furata?
gigi lentila
10 Jul 11:13
+0
VOTURI
-0
prostii platesc si smecherii intimideaza... cifrele ar fi duble daca s-ar lua si de tiganii sau boschetarii care impanzesc mijloacele de transport de mi se face sila sa mai merg cu aceasta companie infecta inglobata in datorii si cu o conducere demna de iliescu
iri
09 Jul 16:05
+0
VOTURI
-0
nu-i nici o fumigena, nustiu ce vezi tu. nu-i logic dupa ce iei amenda de 50 de lei, sa poti sa mergi gratis cu ea in ziua respectiva?:)
Cătălin
07 Jul 19:52
+0
VOTURI
-0
eu zic că multe dintre amenzi sunt fictive, date boschetarilor
Comersant
07 Jul 16:45
+0
VOTURI
-0
Am auzit chiar zilele trecute un controlor care, dupa ce-a eliberat acel card de suprataxa, i-a spus persoanei respective ca poate circula toata ziua pe baza acelui card...
Pai ce facem, daca insisi controlorii vin cu asemenea fumigene?
CALATORUL
07 Jul 11:11
+0
VOTURI
-0
UNDE SE DUC ACESTI BANI INCASATI DIN AMENZI ??? UNDE ESTE CONFORTUL , AERUL SI OXIGENUL, CURATENIA , ETC DIN MIJLOACELE DE TRANSPORT IN COMUN ??? CE FACEM CU BANII INCASATI PE AMENZII : NU SE MAI FACE COMERT AMBULANT PRIN RATB, SE SPALA SI SE DEZINFECTEAZA TRAMVAILELE , AUTOBUZELE SI TROLEIBUZELE, NU MAI STAM IN AGLOMERATIE, SOFERII RESPECTA GRAFICUL SE RITMICITATE , ETC, TOTUL ESTE UN MARE JEG DE RATB.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h