5 românce, în topul 50 al celor mai populare jucătoare de tenis din lumePopularitatea nu are neapărat legătură cu poziția în clasamentul WTA. 

Andreea Mitu, in finala turneului ITF de la Nantes
Andreea Mitu, în finala turneului ITF de la Nantes
Foto: Facebook

Reprezentanții Asociației de Tenis Feminin (WTA) au început să publice, pe site-ul oficial al forului, clasamentul celor mai populare 50 de jucătoare de tenis din lume în acest an, informează DigiSport.

Prima parte, publicată marți, 24 noiembrie, a fost dedicată locurilor 50-41, top în care se regăsesc și două românce. Este vorba despre Monica Niculescu (foto jos), care s-a clasat pe locul 50, datorită finalei de la Notthingham, în timp ce Andreea Mitu se află pe poziția a 47-a, prin prisma evoluției pe care a avut-o la Roland Garros, acolo unde a ajuns în optimile competiției, dar și după cea de la Wimbledon, chiar dacă a fost eliminată chiar din primul tur, la prima ei participare pe tabloul principal.

"Este de două ori mai populară decât poziția din clasamentul WTA", se arată pe site-ul WTA. Mitu ocupă în acest moment locul 94 WTA.

Aceste date converg către concluzia că pe celelalte locuri care au mai rămas de prezentat, 41-1, și care vor fi publicate zilele viitoare, se vor regăsi și alte trei jucătoare de-ale noastre: Alexandra Dulgheru, Irina Begu și, evident, Simona Halep.

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE