50.000 de oameni la un marş unionist din Chişinău: "Să vină DNA!"Circa 50.000 de oameni au participat, duminica, la cel mai mare mars unionist care a avut loc la Chisinau in ultimii peste 20 de ani.

50.000 de oameni la un mars unionist din Chisinau: "Sa vina DNA!"
50.000 de oameni la un marş unionist din Chişinău: "Să vină DNA!"
Foto: Ionut Baias, via Hotnews.ro

Marsul a pornit Teatrului de Opera si Balet din centrul Chisinaului si s-a desfasurat pe o distanta de 4 kilometri, pana la gara veche a orasului - traseul urmat de cei deportati. Pe parcursul marsului, participantii s-au oprit in fata sediului Ministerului de Interne, a Tribunalului si a Curtii de Apel si au strigat "DNA! Sa vina DNA!", informează hotnews.ro.

Marsul unionist a fost precedat de un congres al Sfatului tarii, la care au participat 1.750 de delegati si cateva sute de oameni din Bucuresti si din Romania.

In discursurile de la congres s-a cerut unirea cu Romania, unul dintre argumente fiind acela ca DNA va face curatenie daca Basarabia s-ar uni cu Romania. De asemenea, pensiile ar creste, iar infrastructura ar deveni mai buna.

La congres s-a cerut si infiintarea unui minister al Integrarii europene, precum la Bucuresti, o linie de cale ferata care sa uneasca Chisinaul de Iasi si Bucuresti si o autostrada Chisinau - Iasi - Cluj.

Niciun politician din tara vecina nu a rostit vreun discurs la congres si niciun partid politic din Republica Moldova nu a fost reprezentat.

La congres a participat si primarul Iasului.

Etichete: mars chisinau, mars unionist

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h