50 de cupluri din Sectorul 4 au sărbătorit, luni, "nunta de aur". FOTOGALERIE50 de cupluri din Sectorul 4 al Capitalei au participat, luni, la petrecerea organizată de administrația locală cu prilejul a 50 de ani de căsătorie. Cei mai mulți dintre participanți au trecut de vârsta de 70 de ani și, prin prisma experienței acumulate în timp, au împărtășit cu cei mai tineri din secretele longevității mariajului.

Cea de-a 25 ediție a "Nunții de aur" a fost organizată, luni, pentru locuitorii Sectorului 4 care au împlinit sau vor împlini în acest an 50 de ani de căsătorie. La evenimentul organizat de administrația locală au participat 50 de cupluri, cele mai multe având ca secret comun al longevității mariajului dragostea, răbdarea, înțelegerea între parteneri și respectul reciproc.

"Secretul nostru este înțelegerea. La început a fost iubire, dragoste și acum, cu trecerea anilor, e vorba de respect. Plus că suntem mult mai toleranți unul cu altul", a declarat una dintre doamnele sărbătorite luni la "Nunta de aur". Alături de soțul care îi este credincios de jumătate de secol, femeia spune că a realizat cele mai frumoase proiecte dintr-o viață de om. "Avem copii mari, la casa lor, avem nepoți sănătoși care ne umplu zilele de bucurie. Ce putem să ne dorim mai mult? Eu sunt mulțumit cu tot ceea ce am primit de la viață", a spus soțul acesteia.

Prezentă la eveniment, o altă doamnă acum în vârstă de 75 de ani spune că își amintește cu plăcere de ziua când și-a cunoscut soțul. "Era așa de frumos....și frumos este și acum. Chiar dacă are 80 de ani și s-a cocoșat așa de mult. Acum avem o frumusețe interioară care contează. Carcasa asta doar ne îmbracă", a arătat femeia spre spatele gârbovit ascuns sub un șal lung.

Pe lângă clipele frumoase, aniversații zilei spun că o familie trece, de-a lingul timpului, și prin momente dificile pe care e mai ușor să le depășești în doi. "Să nu credeți că a curs numai lapte și miere. Am avut destule greutăți când mi-a murit mama de tânără și am rămas cu doi copii. Dar am avut noroc de un soț care nu și-a pierdut nicio clipă simțul umorului și m-a învățat și pe mine să zâmbesc. Și apoi, să știți că multe lucruri se rezolvă noaptea în pat. Chiar și atunci când m-a supărat i-am zis: pupă-mă să-mi treacă", a dezvăluit o bucureșteancă acum la 72 de ani.

La petrecerea aniversară dedicată cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, sărbătoriții au fost serviți cu o masă la restaurant în parcul Orășelul Copiilor, tort, diplome de fidelitate, flori și un cadou simbolic.

Etichete: 50 de ani de căsătorie, cupluri, longevitate, nunta de aur, secret casatorie, Sectorul 4

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE