6.000 de persoane, aşteptate sâmbătă la un marş în BucureştiAproximativ 6.000 de persoane sunt așteptate, sâmbătă, la București, la un marș organizat de Asociația "Studenți pentru viață", în vederea susținerii femeilor gravide care își doresc să păstreze copilul, dar nu au sprijin din partea partenerului sau al familiei, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, Ioana Picoș, reprezentanta asociației.

6.000 de persoane anuntate la un mars din Bucuresti, pentru pastrarea sarcinii (Foto dreamgeek.ro)
6.000 de persoane anunţate la un marş din Bucureşti, pentru păstrarea sarcinii (Foto dreamgeek.ro)

La rândul său, președintele organizației, Alexandra Nadane, a precizat că marșul "Pentru viață, pentru femeie, pentru familie" se va desfășura de la ora 14,00 până în jur de 15,00 — 15,30, pe traseul Piața Unirii — str. Bibescu Vodă — bd. Dimitrie Cantemir — Parcul Tineretului.

Marșul va fi urmat de concertul "Life for life", de maxim o oră, ce va fi susținut de tenorul Vlad Miriță și Paula Seling în Parcul Tineretului, începând de la ora 15,30. În București, marșul a ajuns la cea de-a șasea ediție și că manifestarea va avea loc în circa 130 de localități din România și Republica Moldova.

"Marșul este organizat în peste 130 de localități din România și Republica Moldova, printre care se numără: Cluj, Iași, Oradea, Brăila, Constanța, Timișoara, Focșani, Bacău, Suceava, Chișinău. În Republica Moldova și România estimăm anul acesta zeci de mii de participanți", a spus Picoș, precizând că marșul este autorizat în localitățile unde are loc. Nadane a menționat că diferite ONG-uri au organizat marșul la nivel local, scrie Agerpres. 

Peste 22 milioane de avorturi în România, din 1958 până în 2014

Picoș a spus că "Studenți pentru viață" este de părere că trebuie înființate în România și Republica Moldova centre de consiliere și sprijin pentru femeile gravide.

"Vrem ca aceste centre de consiliere și sprijin să informeze femeia despre toate opțiunile pe care le are, că are opțiunea de a păstra copilul și de a-l crește ea, de a naște copilul și a-l da spre adopție. Există variante și oricare dintre acestea este mai puțin traumatizantă decât avortul", a adăugat Picoș.

Potrivit "Studenți pentru viață", în România, din 1958 până în 2014 au fost înregistrate doar în spitalele de stat din țară 22.638.755 de avorturi legale, iar în Republica Moldova, în intervalul 1960 — 2014, 2.098.099 de avorturi.

Etichete: a precizat că marșul "Pentru viață, Alexandra Nadane, Asociația "Studenți pentru viață", pentru familie", pentru femeie, sambata

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h