6,6 milioane euro de la stat pentru complexul de wellness ThermeAproape 22% din proiectul inițial al Therme, în sumă de 29,5 milioane euro, a fost finanțat prin ajutor de stat, ceea ce înseamnă că statul a suportat 6,6 milioane euro, din contribuțiile cetățenilor. Reprezentanții Therme precizează că valoarea totală a investiției, în momentul finalizării ei, în decembrie 2015, a fost extinsă la 50 milioane euro, iar valoarea anunțată de Finanțe era cea prevăzută în proiectul depus în 2013, informează profit.ro. 

6,6 milioane euro de la stat pentru complexul de wellnes Therme
6,6 milioane euro de la stat pentru complexul de wellnes Therme

"Investiția în valoare de aproximativ 29,5 milioane de euro a beneficiat de un ajutor de stat de 6,6 milioane de euro (28,8 milioane de lei), va crea cel puțin 200 de locuri de muncă și va genera contribuții la dezvoltarea regională prin plata directă de taxe și impozite la bugetul de stat și bugetele locale de aproximativ 10,4 milioane de euro până în 2020", precizează Ministerul de Finanțe.

THERME BUCUREȘTI, în cifre: Ce dotări are THERME BUCUREȘTI, spa-ul deschis joi

THERME BUCUREȘTI: Centrul spa care se deschide joi, în Balotești, se laudă cu o zonă de tobogane de 1500 mp, mai multe piscine cu minerale, șase saune 500 de palmieri, dar și o parcare în care încap 1800 de mașini.

Proiectul Therme transformă apa geotermală captată de la o adâncime de 3.100 m, în zona comunei Balotești, județul Ilfov.

Valoarea ajutorului de stat reprezintă 13% din investiție. Complexul turistic Therme este finanțat de stat în cadrul Programului multi-anual de ajutoare de stat pentru dezvoltare regională. Alte nouă companii au primit ajutoare în valoare de circa 100 milioane euro, în cadrul aceleiași scheme de finanțare, anunță profit.ro. 

Cum arată Therme București, complexul de wellness deschis joi GALERIE FOTO

Etichete: ajutor de stat, Ministerul de Finanţe, therme

0/1 COMENTARII
vlad
16 Jan 14:15
+0
VOTURI
-0
WTF??? Ce conteaza nene ca se creeaza niste locuri de munca??? Cum sa subventionezi o investitie cu 25%??? Daca sa zicem prin absurd termele astea dau faliment in 6 luni.... cum mai justifici atunci investitia?? Cum mai recuperezi din taxe si impozite??? Bagam bani in terme si avem 2 bazine serioase in toata capitala!!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h