6 luni de la TRAGEDIA DIN #COLECTIV. DE CE organizează Patriarhia Română parastas pe 9 maiPe 30 aprilie se împlinesc şase luni de la tragedia din Club #Colectiv. Patriarhia Română anunţă că va organiza parastasul de jumătate de an pentru pomenirea celor morţi puţin mai târziu, pe data de 9 mai 2016. 

6 luni de la TRAGEDIA DIN #COLECTIV. DE CE organizeaza Patriarhia Romana parastas pe 9 mai (Foto ro.wikipedia.org)
6 luni de la TRAGEDIA DIN #COLECTIV. DE CE organizează Patriarhia Română parastas pe 9 mai (Foto ro.wikipedia.org)

„La împlinirea celor șase luni de la tragicul eveniment din clubul Colectiv în urma căruia și-au pierdut viața 64 de tineri, Patriarhia Română își exprimă încă o dată compasiunea față de familiile îndoliate și se roagă pentru odihna sufletelor celor trecuți la Domnul din cauza incendiului", se arată într-un comunicat al Patriarhiei.

Conform sursei citate, întrucât cele șase luni se împlinesc la 30 aprilie, în Sâmbăta Mare, zi în care potrivit rânduielilor liturgice nu se oficiază slujbe de pomenire, Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza un parastas în fața Clubului Colectiv pe data de 9 mai, la ora 12:00, prima zi în care se pot oficia astfel de slujbe după sărbătoarea Sfintelor Paști.

CITEŞTE ŞI Dosarul Colectiv a fost trimis în judecată

Parchetul General a trimis în judecată dosarul "Colectiv". Patronii clubului şi reprezentanţi ai firmei de la care proveneau artificiile vor fi judecaţi de magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4.

La această ceremonie sunt așteptați părinții, rudele și toți cei apropiați victimelor de la Colectiv, se arată în comunicat.

Patriarhia precizează că, sâmbăta trecută, au fost de asemenea oficiate slujbe de pomenire pentru victimele din Colectiv în bisericile parohiilor din care aceștia au făcut parte și în cimitirele unde sunt înmormântați.

Etichete: 6 luni #Colectiv, parastas jumate de an #Colectiv, parastas sase luni #Colectiv, tragedia colectiv

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h