6 medalii pentru elevii români prezenţi la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru junioriOlimpicii români participanţi la a XI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru juniori, desfăşurată în perioada 2-11 decembrie, în Argentina (Mendoza), au obţinut trei medalii de argint şi trei medalii de bronz. Practic, toţi cei şase membri ai lotului au reuşit performanţa de a se număra printre laureaţi.

6 medalii pentru elevii romani prezenti la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori
6 medalii pentru elevii români prezenţi la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori
Foto: monitorulcj.ro

Medaliile de argint au fost cucerite de Ştefan Răzvan Bălăucă (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu" din Botoşani), Hakan Calila (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" din Constanţa) şi Tudor Cristian Cozma (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" din Iaşi). Cu bronz au fost medaliaţi Irina Mălina Strugaru (Colegiul Naţional din Iaşi), Andrei Vlad Băsulescu (Colegiul Naţional „Emanoil Gojdu" din Oradea) şi Dan-Mircea Neagoe (Şcoala Gimnazială nr. 16 din Constanţa). Toţi componenţii lotului naţional sunt elevi în clasa a VIII-a, informează Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ, în care problemele acoperă subiecte din trei discipline: chimie, fizică şi biologie. Concurenţii susţin trei probe (două teoretice individuale şi una practică pe echipe compuse din 3 elevi) La ediţia din acest an au fost prezenţi 187 de participanţi din 32 de ţări.

Echipa României revine în ţară sâmbătă, 13 decembrie, ora 1:10 AM, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă".

Etichete: medalii, Olimpiadă, stiinte

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE