6 puncte de prim ajutor pentru caniculă, în sectorul 4Primăria Sectorului 4 al Capitalei a amenajat 6 puncte de prim ajutor pentru caniculă, situate în zone cu trafic pietonal intens. Astfel, bucureștenii se pot hidrata și pot beneficia de asistență medicală în caz de nevoie, asigurată de voluntari ai Crucii Roșii Sector 4.

6 puncte de prim ajutor pentru canicula, in Sectorul 4
6 puncte de prim ajutor pentru caniculă, în Sectorul 4
Foto: Primăria Sectorului 4

Primăria Sectorului 4 anunță înființarea, și anul acesta, a 6 puncte de prim ajutor, necesare din cauza temperaturilor foarte ridicate, apropiate pragului de caniculă din aceste zile. Punctele de prim ajutor sunt amenajate în zone cu trafic pietonal interns, precum Metrou Șincai, Piața Progresul, Piața Sudului, Big Berceni, Piața Străduinței, Metrou Brâncoveanu.

Bucureștenii se pot hidrata în spațiile special amenajate iar în cazul în care au nevoie de asistență medicală, pot apela la echipele de voluntari ai Crucii Roșii Sector 4 prezente în punctele de prim ajutor. De asemenea, alături de voluntari, la fiecare dintre cele 6 locații vor fi prezenți și reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu - Piedone, susține că punctele de prim-ajutor sunt foarte utile pentru bucureșteni, dovedindu-și deja utilitatea în anii anteriori: "Sunt, iată, trei ani de când, respectând cerințele impuse de legislația în vigoare, privind acordarea primului ajutor, am redeschis cele 6 containere utilizate în cadrul tuturor situațiilor de urgență, fie vară sau iarnă. Containerele și-au dovedit în timp utilitatea, și pe lângă condițiile pe care le oferă, acestea sunt rezistente, sigure și pot fi cu ușurință amplasate sau reamplasate oricând, pe toată perioada anului, în orice punct al Sectorului 4, în funcție de necesități."

Potrivit Primăriei Sectorului 4, punctele de prim ajutor dispun de aer condiționat, branșare la instalația electrică, la cea de apă și canal, grup sanitar, pat pliant, trusă medicală de prim ajutor, tensiometre, teste de glicemie, masă, scaune, dozator cu apă potabilă, pahare de unică folosință, care stau la dispoziția bucureștenilor.

Și Primăria Capitalei a amenajat mai multe puncte de prim ajutor şi 20 de corturi medicale anticaniculă în București.

Etichete: caniculă București, Cristian Popescu-Piedone, puncte de prim ajutor, Sectorul 4

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE