60 de imigranți, prinși în timp ce intrau ilegal în România, vineri noapte60 de imigranti au fost prinsi in timp ce intrau in Romania prin punctul de frontiera Lunga.

60 de imigranti, prinsi in timp ce intrau in Romania, vineri noapte
60 de imigranți, prinși în timp ce intrau în România, vineri noapte
Foto: stirileprotv.ro

Cei 60 de imigranti, toti de sex masculin,  au intrat ilegal in Romania, din Serbia, in noaptea de vineri spre sambata, in jurul orei 1:45, a declarat Roxana Costache, agent de frontiera. Din primele informatii reiese ca toti imigrantii sunt de sex masculin si au varste cuprinse intre 20 si 40 de ani, informează antena3.ro.

Acestia au intrat in tara fara familii si provin din tari precum Pakistan, Afganistan, Irak, Somalia sau Maroc.

Cei 60 de imigranti au fost transportati cu doua autocare la sediul politiei de frontiera din Jimbolia, spatiu ce permite procesarea persoanelor in siguranta.

Momentan toti refugiatii sunt adapostiti intr-o cladire ce dispune de toate facilitatile si sunt paziti de jandarmi pentru a evita orice fel de incidente.

Autoritatile romane discuta in acest moment cu cele din Serbia pentru a se stabili traseul imigrantilor, iar dispozitivul de intarire a supravegherii la frontiera a fost intarit.

Reamintim ca in zona localitatii timisene Lunga are loc in septembrie un exercitiu de verificare a capacitatii de raspuns a autoritatilor romane la la criza migrantilor, prin ridicarea unei tabere ce ar putea adaposti refugiati.

Etichete: criza imigranților, imigranţi, imigranti romania

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE