De 60 de ani, pe străzile Capitalei, circulă tramvaie din CehoslovaciaPrimarul Capitalei Sorin Oprescu l-a primit miercuri în vizită la sediul primăriei pe preşedintele Republicii Cehe, Milos Zeman, amintind cu această ocazie că, de 60 de ani, circulă în Bucureşti tramvaie făcute în fosta Cehoslovacie.

De 60 de ani, pe strazile Capitalei, circula tramvaie din Cehoslovacia
De 60 de ani, pe străzile Capitalei, circulă tramvaie din Cehoslovacia

Preşedintele Republicii Cehe a primit, miercuri, Cheia Bucureştiului de la primarul Capitalei Sorin Oprescu. "România doreşte să dezvolte în continuare cu prietenie şi respect relaţiile pe care le-am avut cu Praga şi cu Cehia în general", a declarat, Sorin Oprescu.

Edilul şef al Capitalei a mai arătat că speră ca, în viitor, să existe o colaborare în producţia de tramvaie între inginerii români şi cehi, precizând că, de 60 de ani, circulă în Bucureşti tramvaie făcute în fosta Cehoslovacie. La rândul său, preşedintele Republicii Cehe, Milos Zeman, a urat cetăţenilor Capitalei "să intre în viitor printr-o poartă deschisă şi să aibă speranţă".

"Clădirea pe care am inaugurat-o ieri (marţi, n.r.) se numeşte Green Gate (poartă verde, în trad.). Aş vrea să urez primarului general şi cetăţenilor Bucureştiului să intre în viitor printr-o poartă deschisă şi să aibă speranţă, pentru că aş vrea să vă aduc aminte că verdele este culoarea speranţei", a spus Milos Zeman, care i-a oferit şi el un cadou primarului general - o farfurie aurită.

Etichete: Bucureşti, Miloš Zeman, președintele Cehiei, Sorin Oprescu, tramvai

0/5 COMENTARII
Fox
22 May 21:47
+0
VOTURI
-0
Bravo! Ati schimbat titlul! Dar pe poza tot asa a ramas: "60 de tramvaie circula..." Of... cititorii astia vor numai calitate si calitate! Ce ai draq sunt! Nu se multumesc cu mediocritate! Hai, inca un efort si aproape ati reusit un articol fara greseala!
vlad
22 May 11:53
+0
VOTURI
-0
Ce colaborare viitoare?? Cand Oprescu a facut tot ce a putut sa bage RATB-ul in faliment??? Stau sute de autobuze Mercedes in depouri nefunctionale pt ca nu le cumpara piese de schimb. Este ridicol!!!
Ştefan
22 May 11:07
+0
VOTURI
-0
Iar tramvaiul din poză nici măcar nu este cehesc, este românesc! Un V3A-93, căruia i s-a trânit peste afişajul digital unul clasic!
Ing.
21 May 21:57
+0
VOTURI
-0
De fapt, sunt 80 de tramvaie, care circula de 41 de ani. Nu stiu unde a vazut el 60... vad ca oprica asta se pricepe la matematica la fel cum se pricepe la primarie...
Fox
21 May 21:13
+0
VOTURI
-0
Redactorii profesionalisti B365 lovesc din nou: "60 de tramvaie din Cehoslovacia, pe străzile Capitalei".
Nu domnilor "profesionisti" nu 60 de tramvaie circula in capitala ci tramvaiele circula de 60 de ani!!!1 E chestie de semnantica! Ce e aia? Lasa ca va prindeti voi! Schimbati titlul ca e de tot rasul!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE