600 de biciclete se fură anual în Bucureşti. Cât costă o asigurare pentru bicicletăÎn ultima perioadă, bicicletele au devenit ţinta predilectă a hoţilor, mai ales că există în țară exemplare de mii de lei. Doar în Bucureşti se fură 600 de vehicule în fiecare an. Fenomenul este speculat şi de firmele de asigurări, care oferă poliţe pentru biciclete.

600 de biciclete se fura anual in Bucuresti. Cat costa o asigurare pentru bicicleta
600 de biciclete se fură anual în Bucureşti. Cât costă o asigurare pentru bicicletă
Foto: sorin.rusi.ro

În România mersul pe bicicletă a depăşit stadiul de modă sau pasiune. Tot mai multe persoane folosesc vehiculele pe două roţi ca mijloc de transport. Din păcate, la fel de mulţi ca proprietarii sunt şi hoţii, iar bicicletele îi atrag ca un magnet.

Bicicletele se fură de peste tot. Din parc, din rastelurile de pe stradă, chiar din scara blocului. Imaginile de pe camerele de supraveghere înregistrează asemenea lovituri în toate marile oraşe. La Timişoara, anul trecut, s-au furat peste 400 de vehicule cu două roţi, la Cluj-Napoca, mai mult de 300. Cei mai păţiţi sunt bucureştenii. 50 de biciclete dispar în fiecare lună. Şi sunt aproape imposibil de găsit, anunţă Digi24.

„Sunt cazuri în care hoţii fură mai multe biciclete şi schimbă piesele între ele, sperând că nu vor mai fi găsite bicicletele", spune Cătălin Diaconu, reprezentatul unui magazin de biciclete.

Culmea este că dispar şi bicicletele legate cu sistem antifurt. Cei care nu vor să rămână fără vehicul trebuie să plătească 300 de lei pe un dispozitiv imposibil de tăiat.

Hoţii sunt cu atât mai tentaţi cu cât pe străzi au apărut biciclete care valorează mii de lei.

„Există şi modele scumpe, cu echipări mai bune, cu cadre mai performante, care ajung şi la 7.000, 7.500 de lei", spune Cătălin Diaconu.

Acum, cei care investesc într-un vehicul pe două roţi şi-l pot asigura. Poliţa anuală este 10% din valoarea bicicletei.

Potrivit unui studiu recent realizat de GfK, unul din şase bucureşteni are o bicicletă. În celelalte oraşe numărul bicicliştilor este mai mare, unul din cinci români fiind biciclist, cei mai numeroşi biciclişti fiind însă în mediul rural, unde unul din trei locuitori are o bicicletă.

Etichete: asigurare, bicicleta, furt, hoţi, poliţă de asigurare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h