600 de blocuri intră în reabilitare termică. VEZI DACĂ EŞTI PE LISTA OFICIALĂLucrarile de anvelopare a celor 596 de blocuri vor dura, in medie, jumatate de an
Lucrările de anvelopare a celor 596 de blocuri vor dura, în medie, jumătate de an

După cum susţine conducerea Primăriei Sectorului 2, pentru cele 596 de blocuri au fost deja încheiate contractele de mandat cu asociaţiile de proprietari şi a fost finalizată împărţirea pe loturi pentru a putea fi scoase la licitaţie lucrările de execuţie.

Ulterior, vor avea loc licitaţiile pentru realizarea expertizei tehnice, a auditului energetic şi a proiectului tehnic cu devizul general al lucrării. Următorul pas constă în aprobarea indicatorilor tehnico-economici în Consiliul Local şi lansarea în SEAP (n.r. – Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) a anunţurilor de licitaţie pentru atribuirea lucrărilor.

"Conform procedurilor, în toamnă vor începe efectiv lucrările, termenul de execuţie fiind, în medie, de jumătate de an", a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu.

Lista completă a celor 596 de blocuri incluse în programul multianual de creştere a performanţei energetice poate fi consultată AICI.

65% din blocurile din Sectorul 2 vor fi reabilitate termic

Primăria Sectorului 2 a mai lansat pe SEAP anunţurile pentru atribuirea lucrărilor de execuţie a încă un pachet de 245 de blocuri ce ar urma să fie anvelopate până la sfârşitul acestui an, în cea mai mare parte. În acest caz, investiţia va fi acoperită dintr-un credit de 60 milioane de euro de la BEI (Banca Europeană de Investiţii).

"Până la sfârşitul lunii vor mai fi finalizate procedurile de licitaţie, termenul de execuţie fiind cuprins între 4-7 luni, funcţie de caz", a menţionat Onţanu.

Potrivit datelor centralizate de Primăria Sectorului 2, până în prezent au fost reabilitate termic 120 de blocuri, alte aproape 150 de imobile fiind în diferite stadii de execuţie a lucrărilor. "Adăugând asociaţiile noi de proprietari incluse în acest program, rezultă că în acest fel vom avea reabilitate circa 1.1oo de blocuri din totalul celor 1.700 existente în Sectorul 2, ceea ce reprezintă un procent foarte bun care acoperă două treimi din fondul locativ", a punctat primarul Onţanu.

Locatarii nu plătesc niciun ban pentru anvelopare

Administraţia locală Sector 2 a preluat şi cota parte de 20% ce revine asociaţiilor de proprietari pentru reabilitarea termică a blocurilor astfel că izolarea apartamentelor se face, în prezent, fără contribuţia financiară a locatarilor. În unele cazuri, Primăria va suporta din bugetul propriu inclusiv costurile ce revin Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru programul de creştere a performanţei energetice a blocurilor.

Reabilitarea termică presupune izolarea pereţilor exteriori ai blocului, înlocuirea ferestrelor blocului şi a uşilor exterioare existente, care vor izola mai bine fiecare încăpere, termo-hidroizolarea acoperişurilor sau a terasei, izolarea termică a planşeului peste subsol, precum şi lucrări de refacere a finisajelor anvelopei. În funcţie de rezultatele expertizei tehnice asupra blocului, la aceste lucrări se mai pot adăuga eventuale reparaţii la instalaţia de distribuţie a agentului termic pentru încălzirea spaţiilor comune.

Etichete: anvelopare, asociaţii de proprietari, lucrări, Neculai Onţanu, reabilitare termică, realitatea, Sectorul 2

0/1 COMENTARII
APETREI DANIELA
08 oct 21:10
+0
VOTURI
-0
LOCUIESC PE STR ARDELENI 1, BL 39 A, DE TREI ANI AVEM TOATE APROBARILE , CHIPURILE SI LICITATIA TERMINATA, DAR NICI PANA IN PREZENT NU S-AU APUCAT, CAT SA MAI ASTEPTAM???
lucy
05 apr 16:02
+0
VOTURI
-0

Chiliman e singurul care a facut o treaba buna cu reabilitarea.

cristian
05 apr 12:08
+0
VOTURI
-0

alta misculatie ordinara de-a lu' ontanu! promisiunile facute inainte de alegeri sunt praf in ochi si nimic mai mult! in sect 4 deja s-au reabilitat 1600 de blocuri si piedone inca se lupta pt a primi fonduri necesare reconditionarii termice a blocurilor, si nu-l vad ca se lauda in campania electorala!

big
05 apr 06:23
+0
VOTURI
-0

Pe banii cui se termoizoleaza blocurile? De ce nu si casele? si sediile firmelor? Pai le-a dat Iliescu case cu 80000 la vremea aia si acum o si repara statul? Asta-i socialism!

Alex
05 apr 06:18
+0
VOTURI
-0

Era epic daca erau 666, sau 665 mai putin blocul primaruli (sta la bloc, nu cred) sa nu iasa cifra "satanica".

In rest, advertorial si Minci-Uni

Ontanu
04 apr 22:35
+0
VOTURI
-0

Ontanu e un primar adevarat, care merita reales.

Oana
04 apr 22:35
+0
VOTURI
-0

Ontanu e pe locul I la reabilitarile termice. A reabilitat pana acum vreo 300 de blocuri si uite, acum se apuca de alte 600. Bravo, domnule primar. Aveti sigur votul meu.

fire
04 apr 22:59
+0
VOTURI
-0

deci in 12 ani a facut 300, de unde rezulta ca pentru inca 600 trebuie sa mai stea 24 de ani, nu ?votati Ontanu pentru inca 24 de ani va rog !

Sa apuce omu sa termine blocurile, ce naiba !??!? :)))))))))))))))))

sandu
04 apr 17:57
+0
VOTURI
-0

Pe toata strada Maica Domnului si strazile adiacente n-a reabilitat niciun bloc in 3 mandate/12 ani.

Nici macar unul !

Probabil pentru ca nu sunt la niciun bulevard, sa se vada.

Cum sa mai ai incredere ?

Sunt dezamagit.

sandu
04 apr 17:59
+0
VOTURI
-0

Este vorba despre primarul Ontanu, evident.

Silviu
04 apr 17:36
+0
VOTURI
-0

Ontanule , lasa-ne frate zii si de imprumute de 60 de milioane de euora de la banca din care le faci ... spune tot ... inaitne de campanie !!!!!!!!HONTANUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!!

!!!!!!!!HONTANUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!!

!!!!!!!!HONTANUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!!

!!!!!!!!HONTANUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!!

!!!!!!!!HONTANUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!!

!!!!!!!!HONTANUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!!

ioana
04 apr 16:43
+0
VOTURI
-0

Gesturile lui ar trebui sa fie apreciate nu criticate…Pana la urma face gesturi frumoase si este rasplatit cu critici dure dintre care marea majoritate dintre ele sunt doar minciuni.

tazywebdesign
04 apr 15:23
+0
VOTURI
-0

Vrei sa dezactivezi Facebook Timeline si nu stii cum. Iata cum http://www.tazywebdesign.ro/blog/cum-se-poate-dezactiva-facebook-timeline.html

Bibilutz
04 apr 14:40
+0
VOTURI
-0

Foarte bun acest proiect!!! Ontanu este un primar demn de urmat!!!! Bravo lui!! sa o tina tot asa !

Catalin Rusoiu
04 apr 14:05
+0
VOTURI
-0

Nu zice nimeni ca reabilitarea termica a blocurilor nu e un lucru bun. Eu spun doar ca sunt gogosi electorale. Pana acum trebuiau incepute lucrarile la o mare parte din aceste blocuri. Nu sa vina inainte de inceperea campaniei electorale si sa ne minta ca reabiliteaza el 600 de blocuri. De unde are el atatia bani ?

fane
04 apr 13:44
+0
VOTURI
-0

avand in vedere ca Poteras a gasit solutii pentru a reabilitarea blocurilor fara ca vrun locatar sa dea vrun ban la aceste lucrari este un lucru deosebit de bun

ion
04 apr 13:44
+0
VOTURI
-0

Incetul cu incetul toate blocurile din bucuresti vor fi reabilitate si vom ajunge in randul tarilor din vest.. nu vom mai avea niste blocuri gri si urate.. iar acesta este un lucru bun si benefic pentru locuitorii din bucuresti, dar acest lucru nu se poate intampla peste noapte ci treptat...!

cici
04 apr 13:41
+0
VOTURI
-0

Potereas a dovedit ca este un bun gospodar si imi doresc sa fie reales pentru aceasta calitate

andy
04 apr 13:40
+0
VOTURI
-0

de remarcat faptul ca Poteras nu face decat sa continue proiecte nu cum fac ceilalti din opozitie care doar se laud ace vor face ei daca ajung primar sau sunt realesi.

ana
04 apr 13:39
+0
VOTURI
-0

continua reabilitarea blocurilor , de data aceasta reusind sa economiseasca fonduri ca proprietarii san u mai participle cu nicio cota parte la izolarea locuintelor lor

Cosmin Marian
04 apr 13:33
+0
VOTURI
-0

Am citit ca in blocurile reabilitate de Ontanu a scazut factura la intretinere chiar si cu 40%. Si e adevarat. La noi in bloc, a scazut foarte mult intretinerea, desi au fost o iarna foarte grea. Si nici nu ne-a costat nimic.

nepotul
04 apr 13:28
+0
VOTURI
-0

De ce il atacati si pe Poteras care tot timpul a fost alaturi de oamenii lui din sector si a dat dovata ca este in stare sa isi duca promisiunile electorale spre finalizare in comparatie cu alti primari din opozitie care si-au proiectele doar in faza de gargara electorala

Andrei
04 apr 22:05
+0
VOTURI
-0

Altu care ar merita o caramida in freza...

Traian
04 apr 13:08
+0
VOTURI
-0

Veche din februarie cand a aburit tot sectorul cu gargara astahttp://wp.me/p1WqFI-ecc

zac
04 apr 13:01
+0
VOTURI
-0

Primarul merita sa ii dam votul lui Poteras deoarece a deonstrat ca este permanent alaturi de oamenii din sectorul lui dovada sunt proiectele avute si finalizate in ultimul mandat si iata ca,contiunua in acelasi ritm deja consacract.

marku
04 apr 13:09
+0
VOTURI
-0

Mars ma postacule d-aici

Andrei
04 apr 22:04
+0
VOTURI
-0

Auzi ma, ia mai du-te-n ...

aly
04 apr 12:59
+0
VOTURI
-0

Proiectul primarului Poteras este o continuare a reabilitari locuintelor,vestea si mai buna este ca sunt fonduri in asa fel incat sa nu se mai ia proprietariilor o cota parte din valoare lucrari pt fiecare apartament in parte.

ion
04 apr 12:44
+0
VOTURI
-0

Blocurile trebuie reabilitate indiferent de ce spun cei din opozitie si critica preturile mari pentru reabilitarea unui bloc.. Decat ieftin si prost mai bine mai mai scump dar bun si de calitate...

Ana Maria Stefanescu
04 apr 12:23
+0
VOTURI
-0

E, hai ca e aberant sa il compari pe Ontanu cu Chiliman. Pai Chiliman a facut in 2 mandate cat nu a facut Ontanu in 3. In timp ce Ontanu iese acum inainte de campanie electorala, cu o cifra aberanta de 600 blocuri, Chiliman a reabilitat in 3 ani, jumatate din blocurile din sector. Plus, ca e diferenta de la cer la pamant intre cele 2 sectoare. Iesiti pe strada si vedeti.

pepsi
04 apr 12:11
+0
VOTURI
-0

Ce a facut? Reabilitari! Da' de buna calitate , nu ca altii! Ce prieteni ma? La ce firme? Propaganda portocalie. Hai , ciocu' mic si joc de glezne!

Gata cu ciuma USL
04 apr 11:40
+0
VOTURI
-0

Mai tontomanilor, este o continuare a lucrarilor! Fondurile vin in transa, nu asa dupa cum credeti voi.... ca vin cu traista!!!!

Banditul de Chiliman ce face??? Aud??? Si cum face reabilitarea??? Va spun eu prin firmele lui unde si-a pus directori tot felul de prieteni, care mai de care mai penali.

Atentie mare cand va lansati in acuzatii, puneti mana pe documentare, apoi iesit in "lumina" virtualului.

pepsi
04 apr 12:13
+0
VOTURI
-0

Aaa... Si am uitat , poate ar trebui sa mai treci prin sectorul 1 sa vezi cat de frumos e , fara caini maidanezi , fara parcangii. Hai , spor la postat baiete. Atinge norma acolo!

marian
04 apr 10:07
+0
VOTURI
-0

Termopanul pus e subtire cat 2 degete, iarna intra frigul pe sub el; lucrarile facute sunt de proasta calitate.Mai bine faceam reabilitarea termica pe cont propriu.

Stere Iancuş
04 apr 11:05
+0
VOTURI
-0

si de ce nu ai facut-o pana acum?

popalie
04 apr 12:44
+0
VOTURI
-0

Dupa ce ca va face si nu trebuie sa dati bani mai aveti si pretentii , de ce nu faceti pe banii vostri ca nu sta ontanu in apartamentul tau , tu stai si ar trebuie sa scoti bani din buzunar asa ca primaria vine si va face gratis

Traian Mitrica
04 apr 08:55
+0
VOTURI
-0

Mananca rahat cu polonicul, suntem pe lista aia si nici macar nu a cheamt administratorul la actele prmergatoare

Ioana Alexandra Ghinda
04 apr 19:57
+0
VOTURI
-0

Pai daca nu interveniti si voi cu ceva, sau daca nu aveti nici o personalitate in acea Asociatie de Proprietari. Asa, o sa va lase la sfarsit, daca vor mai fi fonduri.

C
04 apr 08:17
+0
VOTURI
-0

Exact inainte de campanie. Ca sa vezi !Abureli maxime de la un primar care n-a prea facut nimic in sectorul ala.Noroc ca e un sector in care stau multi idioti, ca daca era altfel, nu mai era primar demult !

pepsi
04 apr 12:06
+0
VOTURI
-0

Daa... Promisiuni electorale! Ma intreb de unde o sa aibe banii necesari pentru 600 de blocuri? Mai taie din ele , da-le dracu!

Ioana Alexandra Ghinda
04 apr 12:08
+0
VOTURI
-0

Abureli maxime mai ales ca reabilitarile termice sunt facute "la norma", fara ca firmele de constructii sa aiba pic de profesionalism. Si spun asta deoarece multe din blocurile reabilitate in 2011 arata groaznic sau lucrarile au fost facute de mantuiala.

mimi
05 apr 08:40
+0
VOTURI
-0

Costul real al izolatiei termice (polistiren 10 cm, tencuiala si vopsea) este de 70-75 lei mp. Daca se percepe mai mult, inseamna ca banii se duc altundeva...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE