600 de familii defavorizate din Bucureşti vor primi alimente de la DGASMBConsilierii municipali ai Capitalei au aprobat, miercuri, încheierea unui acord de asociere între Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București și Asociația Zâmbetul Îngerilor, pentru implementarea în comun a proiectului "Sandwich-ul de la miezul nopții", în baza căruia persoane din categorii defavorizate beneficiază de alimente oferite în mod gratuit.

600 de familii defavorizate din Bucuresti vor primi alimente de la DGASMB
600 de familii defavorizate din Bucureşti vor primi alimente de la DGASMB

"Dorim prin acest proiect să învățăm din experiența asociației, să punem laolaltă resursele de care dispunem la nivelul Capitalei, astfel încât din ce în ce mai multe produse, care altfel ar ajunge să fie risipite, să poată fi de folos persoanelor care, poate, nu-și permit produse alimentare de strictă necesitate. Prin echipamentele care vor fi achiziționate în cadrul acestui proiect se iau produse alimentare finite de la marile lanțuri de magazine și de la retaileri. În aceeași zi calendaristică ele sunt distribuite prin două locații către categoriile defavorizate. De obicei, proiectul se derulează în zona Gării de Nord și a Bisericii Sfântul Gheorghe Nou, zone care sunt preponderent frecventate de către aceste categorii vulnerabile", a declarat șeful Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, Cosmina Simiean Nicolescu.

Ea a estimat că aproximativ 600 de familii ar putea beneficia de investiția pe care o va face DGASMB în acest proiect.

"Practic, produsele sunt luate din supermarket cu ajutorul acestor mașini frigorifice, în condiții perfecte de siguranță sanitar-veterinară și distribuite imediat către aceste familii, care au deja creat obiceiul de a veni la distribuție. Acest proiect face parte din proiectul mai amplu al băncii de alimente pe care municipalitatea se pregătește să îl implementeze", a menționat ea.

Conform acordului, Municipiul București, prin bugetul DGASMB, va asigura decontarea a trei mașini frigorifice (46.000 euro) și a reparațiilor acestora în valoare de 15.000 de euro, precum și combustibil în valoare de 30.000 de euro.

Acordul de asociere ar urma să se desfășoare pe durata unui an. La finalul perioadei de implementare, toate bunurile achiziționate vor rămâne în proprietatea DGASMB.

DGASMB va fi autoritate coordonatoare a proiectului, urmând ca Asociația Zâmbetul Îngerilor să pună la dispoziție personal specializat în vederea realizării acestuia. Tot asociația va trebui să achiziționeze, conform legislației achizițiilor publice, mașinile și serviciile de mentenanță. De asemenea, va distribui alimentele destinate grupului țintă și va raporta lunar activitatea desfășurată.

În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arată că în România aproximativ cinci milioane de tone de produse alimentare sunt aruncate, în condițiile în care există oameni care nu-și permit achiziționarea hranei zilnice. Prin contactele pe care le are cu marii retaileri din România, asociația colectează și distribuie alimente proprii consumului, pe care le donează categoriilor defavorizate.

Etichete: alimente gratuite bucureşti, dgasmb, familii defavorizate bucureşti, Primăria Capitalei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h