6000 de supravieţuitori în stare bună din generaţia de copii infectaţi cu HIV în spitalele comuniste40% dintre ei copiii infectati cu HIV în spitale, între anii 1985 si 1990, au murit din cauza virusului. Însă peste 6000 sunt astăzi la vârsta maturităţii, într-o stare bună şi cu o viaţă aproape normală.

6000 de supravietuitori in stare buna din generatia de copii infectati cu HIV in spitalele comuniste
6000 de supravieţuitori în stare bună din generaţia de copii infectaţi cu HIV în spitalele comuniste
Foto: stirileprotv.ro

"In momentul de fata, peste 6.000 sunt intr-o situatie foarte buna. Dintre ei, avem doctori arhitecti, bursieri in strainatate.", a declarat Prof. dr. Adrian Streinu Cercel pentru StirileProtv.ro.

Problema este ca unii supravietuitori nu merg la doctor, nu urmeaza un tratament si nu intretin relatii sexuale protejate, asa ca le pot transmite virusul si apropiatilor, adauga medicul.

La 27 de ani de la momentul in care o banala injectie avea sa o marcheze pe viata, Alina urmeaza sa devina mamica pentru a doua oara. Infectata accidental cu virusul HIV, pe vremea cand era bebelus, intr-un spital bucurestean, dupa un tratament injectabil, Alina este unul dintre supravietuitori.

Conform sursei citate, tanara povesteste cu durere despre copilaria si adolescenta petrecute prin spital, insa incearca sa aiba o viata normala. Este casatorita, are un copil de un an si jumatate si il asteapta pe al doilea. E permanent monitorizata de doctori, se afla sub tratament si a reusit sa tina boala in frau. Nici sotul si nici copilul nu sunt seropozitivi.

Alina provine din generatia de copii infectati in spitale, intre anii 1985 si 1990: dintre aceştia, 40% au murit.

Etichete: HIV

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE