622 de persoane care fac dializă şi 126 de gravide, internate preventiv în perioada viscoluluiSecretarul de stat din MAI Raed Arafat a declarat, vineri, că nu sunt situaţii critice din cauza viscolului, iar pentru a uşura intervenţiile, 622 de persoane care fac dializă şi 126 de gravide din judeţele aflate sub avertizare au fost internate preventiv.

622 de persoane care fac dializa si 126 de gravide, internate preventiv in perioada viscolului
622 de persoane care fac dializă şi 126 de gravide, internate preventiv în perioada viscolului

"Preventiv, după dispoziţile care s-au dat joi, 622 de dializaţi şi 126 de gravide au fost evacuaţi preventiv de autorităţile sanitare şi de prefecturi, împreună cu serviciile de urgenţă", a spus Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

În ce priveşte intervenţiile în judeţele afectate de viscol, secretarul de stat a spus că, pe drumurile care au fost închise sunt poliţiştii de la rutieră care nu permite intrarea, iar în toate judeţe avertizate, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă intervin, împreună cu serviciile de ambulanţă şi cu CNADNR, în unele zone fiind solicitat şi sprijinul Ministerului Apărării Naţionale.

Bucureştiul şi 11 judeţe sunt vineri, până la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar alte 15 judeţe din estul, sudul şi centrul ţării au fost atenţionate cu cod galben de ninsori viscolite, valabil până vineri seară.

O avertizare cod roşu de viscol a fost emisă, vineri, de meteorologi pentru judeţele Constanţa, Brăila, Buzău, Vrancea, Ialomiţa, Călăraşi şi Tulcea. În aceste zone sunt intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 de kilometri pe oră, zăpadă puternic viscolită şi troienită, vizibilitatea fiind redusă spre zero.

În unsprezece judeţe aflate sub coduri de ninsori şi viscol a fost închisă circulaţia rutieră pe drumuri naţionale şi judeţene. În patru dintre aceste judeţe - Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi şi Brăila - sunt închise toate drumurile.

Etichete: cod portocaliu ninsori, cod rosu viscol, prognoza meteo, Raed Arafat, viscol

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE