63 de PERCHEZIȚII, joi dimineața, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani63 de percheziții au loc, joi dimineață, în municipiul București și în judeţele Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Brăila, Constanţa, Galaţi şi Mureş într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. 

Perchezitii in Ferentari, intr-un caz de tentativa de omor
Percheziții în Ferentari, într-un caz de tentativă de omor
Foto: realitatea.net

Joi dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 63 de mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Brăila, Constanţa, Galaţi şi Mureş şi pun în executare 50 de mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat şi implementat un circuit evazionist, prin interpunerea mai multor societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă” pe lanţurile de tranzacţionare a mărfii achiziţionate intracomunitar de la societăţi comerciale din străinătate, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

În urma documentării activităţii infracţionale a bănuiţilor a rezultat faptul că, în perioada 2013 – 2014, aceştia au efectuat tranzacţii fictive cu materiale de construcţii.

Prejudiciul estimat rezultat din activitatea infracţională este de 22.500.000 de lei.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Etichete: evaziune fiscală, percheziţii, prejudiciu, spalare de bani

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h