Oprescu: Toată Capitala va avea apă şi canalizare la sfârşitul lui 2016Sorin Oprescu
Sorin Oprescu

În acest moment, 640 de străzi din Capitală nu au apă şi canalizare. Cele mai multe sunt în Sectorul 5. Până când toţi bucureştenii vor fi recordaţi la sistemul de apă şi canalizare vor mai trece cel puţin patru ani. "Consideram că la finalul anului 2016 va fi asigurată dotarea cu utilităţi publice (apă, canalizare) a tuturor utilizatorilor din Municipiul Bucuresti. Aceasta situatie va fi posibila numai in cazul continuarii tuturor investiţiilor propuse, aceasta corelata cu orientarea corecta a investiţiilor următoare", a declarat vineri, primarul general, Sprin Oprescu.

Primarul general a subliniat că printre priorităţile perioadei următoare se numără extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare pe 29 de străzi din cartierul Petricani din sectorul 2, lucrările urmând să înceapă în primăvară.

O altă prioritate o reprezintă 20 de străzi din toate sectoarele, care sunt neechipate cu reţele publice de alimentare cu apă şi canalizare şi care constituie cazuri izolate în zonele lor.

De asemene, este vizat cartierul de locuinţe ANL Henri Coandă, pentru asigurarea dotării cu reţele de alimentare cu apă, canalizare, iluminat şi drumuri publice pentru o suprafaţă de 109,34 de hectare şi un număr de circa 5.000 locuitori.

Primăria are pe agendă şi Linia a 2-a de la Staţia de epurare a apelor uzate Glina, care are termen de execuţie de cinci ani şi o valoare estimată la 350 milioane de euro, cofinanţată din fonduri de coeziune de către Comisia Europeană.

"La sfârşitul anului 2008, 23% din numărul total de străzi nu aveau apă si canal, circa 4,5 % din locuitorii Bucurestiului fiind afectaţi. În doar trei ani, procentul străzilor 'de pământ' lipsite de apă şi canalizare a scăzut considerabil: de la 23% la 14%. Încă cel puţin 40.000 de bucureşteni beneficiază acum de apă şi canal", a mai precizat Oprescu.

Etichete: apă, canalizare, Sorin Oprescu

0/0 COMENTARII
Dana
14 ian 15:38
+0
VOTURI
-0

Noi suntem una din zonele in care acum se termina lucrarile de apa-canal (Gradinile Fundeni, sector 2). Si n-are Oprescu nici o treaba cu asta, lucrarea e executata de Primaria Sectorului 2.Poate aminteste dansul si despre banii destinati AC in zona Giulesti Sarbi (fonduri BED)deturnati pentru utilitati in zona mall-ului din Baneasa ...

vallym
14 ian 16:45
+0
VOTURI
-0

nu Dana, el isis aminteste doar de pasajul mihai Bravu care a costat 30 de milioane de eur...va dati seama ce inseamna banii astia??????????

Nicu Barbulescu
13 ian 21:48
+0
VOTURI
-0

Lui Videanu numai la canalizarea zonelor periferice nu i-a stat gandul!El a avut alte "prioritati",bordurile,de exemplu.Este de admirat la Sorin Oprescu ca niciodata nu le reproseaza nimic predecesorilor sai!Si slava Domnului,ar avea de ce se lega!

Cristina Matei
13 ian 21:44
+0
VOTURI
-0

Sorin Oprescu s-a "miscat" bine la acest capitol.Dar cum a fost posibil ca la venirea in Primaria Generala sa gaseasca un oras ai caror locuitori nu beneficiaza in proportie de 100% de canalizare,asta intrebati-i pe alde Basescu,Videanu si Lis!

Guillotine
13 ian 16:48
+0
VOTURI
-0

Oprescule, da-ti, ba, demisia! Lasa-ne cu prostiile tale.

Sorela
13 ian 16:02
+0
VOTURI
-0

Pana acum ce-ai facut, maimutoiule? Raspunsul este: nimic bun pentru Capitala!

De-abia astept sa te schimbam din functie!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE