650 milioane de euro, cheltuiţi pe spaţii verzi în Bucureşti. Ce nereguli a găsit Curtea de ConturiPrimăriile din Bucureşti au cheltuit, în şapte ani, nu mai puţin de 2,71 de miliarde de lei, adică peste 650 de milioane de euro pentru întreţinere şi amenajare parcuri, spaţii verzi şi locuri de joacă.

650 milioane de euro, cheltuiti pe spatii verzi in Bucuresti. Ce nereguli a gasit Curtea de Conturi
650 milioane de euro, cheltuiţi pe spaţii verzi în Bucureşti. Ce nereguli a găsit Curtea de Conturi

Curtea de Conturi le-a calificat în ultimul raport ca fiind supraevaluate, mărite artificial şi chiar nelegale, prejudiciul constatat fiind de 14,8 milioane de lei.

Ani de zile primăriile au tocat milioane pe amenajările spaţiilor verzi, fiind plantaţi sute de mii de arbori şi arbuşti care s-au uscat în nici trei luni sau care au fost achiziţionaţi la preţuri de 100 de ori mai mari de la un an la altul sau de la un parc la altul. Preţuri aberante au fost şi în cazul florilor unde din cauza faptului că societăţile care derulează contracte de amenajare spaţii verzi nu sunt şi producătoare s-a ajuns ca adaosurile practicate să fie de până la 2000%. Astfel, trandafiri achiziţionaţi cu 5,5 lei bucata au fost revânduţi cu 28,5 lei, iar crizantemele de la 12 lei au ajuns la 310 lei bucata. Plăţi uriaşe au fost constatate şi în cazul achiziţiilor de bănci, coşuri de gunoi, amenajarea locurilor de joacă, salubrizare sau paza parcurilor.

Detalii, pe gandul.info. 

Etichete: bani cheltuiti, Bucureşti, Curtea de Conturi, spatii verzi

0/2 COMENTARII
qaaa
09 Jan 19:07
+0
VOTURI
-0
Cu banii astia aveam centura pe 3 benzi..asa avem noroi si un drum comunal numit generic "centura Bucuresti'...
Cris
09 Jan 16:13
+0
VOTURI
-0
Cat timp prostii stau in banca lor si isi platesc la timp si cu evlavie taxele, de ce nu?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE