Pasajul de la Piaţa Presei va fi gata anul viitor: au început licitaţiileLucrarile la Pasajul subteran de la Piata Presei Libere ar incepe in 2013 (Foto: panoramio.com)
Lucrările la Pasajul subteran de la Piața Presei Libere ar începe în 2013 (Foto: panoramio.com)

Durata contractului de consultanţă este de 130 de luni, din care 10 luni pe perioada de proiectare şi execuţie a lucrărilor şi 120 de luni pe perioada de garanţie.

Pasajul subteran de la Piaţa Presei Libere va face legătura între Șos. Bucureşti - Ploieşti şi bulevardele Kiseleff şi Mărăşti. Lungimea totală a lucrării va fi 740 de metri din care pasajul propriu zis va avea 190 m, iar rampele vor avea o lungime de 140 m şi o lăţime de 7,8 m. Se va intra în pasaj de pe Șoseaua Bucureşti-Ploieşti, din dreptul Fântânii Mioriţa şi se va ieşi fie spre Bd. Kiseleff, fie spre Bd. Mărăşti. Astfel, aproximativ la jumătatea pasajului, se va realiza o ramură ce asigură ieşirea spre bulevardul Mărăşti. Această ramură va fi alcătuită dintr-un tronson de tunel cu o lungime de 130 m şi o rampă de ieşire cu o lungime de 140 m.

Valoarea totală estimată a contractului, care include şi eventualele lucrări similare ulterioare este de 176 milioane lei cu TVA (42,9 milioane euro). Valoarea lucrării propriu-zise (fără a lua în considerare lucrările similare ce ar putea fi realizate ulterior) este de 89 milioane lei (21,7 milioane euro). Traseul întregii lucrări se află pe domeniul public, astfel că municipalitatea nu va mai cheltui şi alţi bani şi pentru exproprieri.

Lucrările la pasajul subteran de la Piaţa Presei Libere vor începe în acest an şi vor dura 10 luni.

Etichete: consultanţă, pasaj subteran, Piaţa Presei Libere, Primăria Capitalei, promo, Sorin Oprescu

0/0 COMENTARII
Atentul
16 apr 19:24
+0
VOTURI
-0

E pozitiv ca Dr. Oetker termina macar ce a inceput Videanu si Basescu("nu avem nevoie de autostrazi")E nevoie si de acest proiect, iar alte proiecte noi vor veni pe masa de lucru al oricarui primar normal. Insa ce face doctorul Mabuse in centrul Bucurestiului, cu supralargiri- foste proiecte stalinistului Ceausescu- e de rau. Ma gandesc cu groaza daca doctorul o ia pe urmele sefului tatalui sau si o apuca spre o paranoia si demoleaza si ce a mai ramas intact dupa cataclismul comunismului.........

radu
13 apr 13:50
+0
VOTURI
-0

Pasajul o sa fie gata cum e gata si Podul Basarab si celelalte promisiuni fantastice ale primarului oPRESCU

didi
13 apr 10:02
+0
VOTURI
-0

Nu-l mai pupatiin cur pe Oprescu. 3/4 din ce face el acum nu a inceput el. El doar ia caimacul si taie pamblici. Nici Pasajul Basarab nu l-a inceput el, nici stadionul...singurul lucru pe care l-a inceput el 100% e pasajul din Aviatiei.

cosmin
13 apr 11:41
+0
VOTURI
-0

oprescu cu siguranta nu merita atati pupici..aparent i-a vrajit pe astia cu vorbe dulci, ca de facut ceva concret, n-a facut si asta e adevarul. realitatea arata diferit...oprescu chiar asta a facut, a taiat panglici si s-a laudat non-stop in timpu asta..

didi
13 apr 10:00
+0
VOTURI
-0

Eu stau in zona si circul pe acolo. In varful varfului de trafic se sta 2 cicluri de semafor. este bine. Sunt alte intersectii in Bucuresti unde e jihad si acolo nu se baga nimic. Prost aleasa locatia. Mai bine faceau la arcul de triumf sau la tineretului sau BIG

unu
12 apr 23:33
+0
VOTURI
-0

poate sa faca Oprescu si strazi de aur ,daca mergi tremurand de frica cainilor ...degeaba . Va propun un safari : Luati-o de la podul peste Dambovita de la Grozavesti ,pe Calea Grozavesti ,eventual luati-o nitel la dreapta in intrarea Grozavesti spre Politehnica ..si daca nu sar pe voi , vreo 20 de caini inseamna ca sunt eu nebun . Bai , la politehnica sunt niste fiare ...cred ca acolo va fi next victim of Oprescu ,Cutzu Cutzu ,and company ...doctore ,cate buzunare ti-ai mai pus la halat si pentru tristi astia cu cainii ?

Ion JUSTINIAN
12 apr 21:39
+0
VOTURI
-0

Sunt sigur ca va veni si randul Arcului de Triumf si foarte probabil si a pietei Victoria. Ne trebuie timp, dar si primari ca Oprescu. Chiar daca mai greseste, ca de furat nu s-a putut demonstra nimic, tot se vede ceva. Si mai cred ca este capabil sa invete si din greseli!

Alin
12 apr 20:03
+0
VOTURI
-0

Eu nu stau abia de 5 ani in Bucuresti, astfel ca termeni de comparatie prea multi nu am, decat Videaunu vs Oprescu. Din punctul meu de vedere se pare ca de cand e Oprescu, se fac lucruri, unele bune, dar si unele fara cap. Dar daca e sa ne gandim ca intr-o tara unde de obicei nu se face mare lucru, e totusi bine ca se fac, cu ce e bun mergem mai departe, din ce e rau sper sa invete.Eu atat pot sa constat in ceea ce priveste traficul, pot sa ajung si eu acasa linistit in 20 de min acasa, cand acum 4-5 ani faceam cel putin o ora. In rest ce sa zic, se putea si inca se poate mai bine.

ion
13 apr 14:03
+0
VOTURI
-0

Domnilor, daca acum faceti 20 min. prin centrul Buc. este pt. ca Videanu a gandit, inceput si aproape finalizat, proiectul de fluidizare a traficului. Ala cu stopurile corelate, se chema Managementul traficului. Aproape de final,cand sa-i lase "pamblica" lu' Blaga, sa infipt Oprescu.

P.S. Justinian, nu fura Oprescu in mod direct, fura Solomon Wigler si Constantinescu, ca d'aia ii tine pe acolo. Da', tu stii deja chestia asta!

mihai
12 apr 19:49
+0
VOTURI
-0

important este ca vom ramane cu ceva dupa constructia pasajului,ci ca in alte cazuri cind se cheltuie si se face nika

Costel
12 apr 18:00
+0
VOTURI
-0

O cheltuiala total d'ampulea...facem pasaj la piata presei, ca se se blocheze la arcul de triumf...

Acum e mult mai aglomerat la arcul de triumf decat la piata presei...

Costel
12 apr 19:01
+0
VOTURI
-0

Bai fraierica...sunteti varza toti...Oprescu e cel mai tare. Smecherii pu**i asa au zis si cu pasajul baneasa ca se blocheaza la piata presei ...degeaba il fac. SI uite surpriza cand inainte faceam 2 ore din otopeni pana la piata presei acum se face 20 min in orice moment al zilei.

Sunteti varza cu totii...Cand a mai fost dezapezit Bucurestiul asa de bine cum o face Oprescu ?? Habar nu ai fraierica.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h