700 de bucureşteni sunt muşcaţi de maidanezi în fiecare lună. Prefectul propune eutanasierea câinilorCate persoane au fost muscate de caini in Bucuresti, in luna noiembrie
Câte persoane au fost mușcate de câini în București, în luna noiembrie

Peste 100.000 de câini fără stăpân umblă pe străzile Capitalei, spun autorităţile. Prezenţa lor este resimţită în fiecare lună de 700 de bucureşteni care ajung la spital muşcaţi de maidanezi.

"De la începutul anului şi până la 31 octombrie, aproape 7.000 de bucureşteni au fost muşcaţi de câinii fără stăpân. Asta înseamnă cam 700 pe lună. Anul trecut, aproape 11.000 de oameni au fost agresaţi de câini. Este o situaţie gravă care trebuie rezolvată. Dar nu cu sterilizări, pentru că sterilizarea nu opreşte violenţa câinilor", a declarat pentru B365.ro, prefectul Municipiului Bucureşti, Mihai Atănăsoaei.

"Susţin eutanasierea câinilor ca ultimă soluţie"

Soluţia prefectului se regăseşte într-un proiect de lege trimis deja la Parlament care prevede eutansierea câinilor fără stăpân care timp de şapte zile nu au fost revendicaţi sau adoptaţi, dar şi a câinilor bolnavi sau agresivi.

"Sterilizarea câinilor şi repunerea lor în stradă nu rezolvă problema atacurilor. Da, susţin eutanasierea, ca ultimă soluţie. Trebuie să renunţăm la ipocrizie, pentru că aici e vorba de ipocrizie. Noi apărăm câini, dar pe oameni cine îi apără?", spune prefectul Atănăsoaei.

O persoană fizică nu poate adopta mai mult de doi câini fără vecinilor

Proiectul de lege înaintat de Mihai Atănăsoaei Parlamentului prevede şi măsuri drastice privind adopţia câinilor fără stăpân.

Astfel, o persoană fizică nu poate adopta mai mult de doi câini dacă nu are acordul asociaţiei de proprietari, în caz că stă la bloc, sau acordul vecinilor dacă stă la casă. Totodată pentru adopţie trebuie ca persoanele să aibă un anumit venit, pentru a putea îngriji corespunzător un câine. Potrivit legii, persoanele care adoptă câini şi apoi îi lasă în stradă vor primi amenzi între 2.000 şi 5.000 de lei. În plus, este interzis ca după ce câinele este adoptat să fie lăsat în spaţiul public de lângă blocuri, amenda pentru acest lucru fiind cuprinsă tot între 2.000 şi 5.000 de lei. Aceleaşi amenzi le vor primi şi persoanele care hrănesc câinii în parcuri şi zone publice.

Potrivit proiectului de lege realizat de prefect, ar trebui ca primăriile să aibă o bază de date cu trei registre de evidenţă a câinilor fără stăpân, a celor cu stăpân şi a celor cu regim special.

"Legea se află la Comisia de Administraţie. Parlamentul a avut tentative de dezbatere. Însă din cauza blocajului parlamentar, nu a existat cvorum pentru că opoziţia nu era prezentă şi nu a putut fi dezbătută", a precizat prefectul.

45 de milioane de euro pe an, întreţinerea tuturor câinilor din Capitală, în adăposturi

Mihai Atănăsoaei susţine că autorităţile vor trebui să apeleze şi la eutanasiere pentru că Bucureştiul nu îşi permite să îi ţină pe toţi maidanezii în adăposturi pe termen nelimitat.

"Cazul ideal ar fi să îi strângem pe toţi în adăposturi până mor de moarte naturală. Dar întreţinerea lor în adăposturi în aceste condiţii ar costa 45 milioane de euro pe an. Atât costă dacă nu vrei să îţi baţi joc de el. Dacă îl ţii în adăpost nu poţi să îi dai doar apă şi pâine. Niciun stat nu cheltuieşte inutil bani cu acest lucru", spune Mihai Atănăsoaei.

Prefectul susţine însă că Primăria Capitalei ar trebui să se implice mai mult în această problemă, dar nu doar cu sterilizări, ci şi cu construirea de noi adăposturi.

"Primăria Capitalei ar trebuie să facă 5-6 adăposturi pentru că au bani. Este obligatoriu să se creeze adăposturi pentru câini, să fie strânşi de pe stradă. Acum dacă va trece legea cu eutanasierea este partea a doua. Este obligatorie însă strângerea lor de pe stradă", spune prefectul.

Primăria Capitalei a demarat pe 6 septembrie o campanie de sterilizare a câinilor comunitari. Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) din cadrul Primăriei îşi propune să sterilizeze circa 6.000 de câini din cele şase sectoare ale Capitalei.

Citeşte aici cum se desfăşoară o zi de muncă a hingherilor, în Bucureşti.

Etichete: Bucureşti, câini, eutanasiere, maidanezi, Mihai Atănăsoaei, prefect, Primăria Capitalei, promo

0/0 COMENTARII
oana
29 Nov 17:49
+0
VOTURI
-0

Oprescu va face si adaposturi pentru caini, dar nu le poate face pe toate simultan

gogu
29 Nov 09:52
+0
VOTURI
-0

da...sapunul cine-l vinde?

ender
28 Nov 23:28
+0
VOTURI
-0

mareane mama, se vede ca pe tine nu te-au incoltit niciodata maidanezii. ori asta, ori esti la fel de "nevinovat" la minte ca maidanezii...

Dorina
27 Nov 14:34
+0
VOTURI
-0

Dar de oameni politici ca domnul Atanasoaei,cine ne apara?Ca reprezentant(numit si nu ales) al Guvernului,ar trebui sa-i sprijine pe Oprescu si pe cei implicati in actiunea de sterilizare!Dar de unde?Este si acesta un mod de a-l boicota pe Primarul General!

marean
27 Nov 11:36
+0
VOTURI
-0

să mă .... tuturor celor care vor eutanasierea câinilor, scârbe ce sunte-ti, voi ar trebui să fiti cei eutanasiati, ba nu, castrati , să stati să suferiti restul zilelor asa cum suferea si animalele.Arza-v-ar focu să va arză, alte griji nu aveti? Va picat pe niste suflete nevinovate?

nico
27 Nov 10:19
+0
VOTURI
-0

SA SE EUTANASIEZE DOMNUL PREFECT.SINGURA LUI GRIJA ESTE EUTANASIEREA CAINILOR PENTRU A DISTRAGE ATENTIA DE LA CEEA CE FACE EL IN CALITATE DE PREFECT AL CAPITALEI.EU UNA NU AM AUZIT DE NICI O INITIATIVA VENIND DIN PARTEA LUI.STA SI DORMITEAZA IN BIROU SI CAND VREA SA-SI VADA NUMELE IN ZIAR ISI MAI ADUCE AMINTE DE EUTANASIEREA CAINILOR (AVANDU-I ALATURI PE ACEI ASA ZISI OAMENI)CARE NU IUBESC ANIMALELE.DE CE NU-I EUTANASIAZA PE VIOLATORI ,CRIMINALI SI ALTE SCURSURI ALE SOCIETATII CARE CHIAR FAC RAU OAMENILOR.

Bobo
27 Nov 09:03
+0
VOTURI
-0

Dece iar eutanasina ? N-ar mai fi nimeni mai rai ca ei parlamentari,guvernanti etc.

anonim
27 Nov 08:01
+0
VOTURI
-0

sz ce

anonim
27 Nov 08:01
+0
VOTURI
-0

singura solutie este eutanasierea si in ploesti este dezastru cu acesti maidanezi dar nu se poate face nimic din cauza asazisilor iubitori de maidanezi care nu fac altceva decat sa le dea de mancare pe la co;tul blocului si sa trancane din gura pe la cate o emisiune tv.

LARISA
26 Nov 22:56
+0
VOTURI
-0

Veniti cu variante mai bune daca aveti de comentat

antijavre
27 Nov 17:30
+0
VOTURI
-0

cea mai buna varianta este eutanasierea ,fiind eliminati ,nici ONG urile nu mai au pe ce lua bani

Javron
26 Nov 18:32
+0
VOTURI
-0

Si banditii de hingheri si primaria, cand vine vorba de animalele cu sau fara stapan, se ocupa de pisici si caini de 30 de cm, care nu deranjeaza pe nimeni (normal la cap). De dulaii care se strang in haite, muscand oameni si omorand orice alt animal le iasa in cale (inclusiv caini mai mici) nici nu se ating, se fac ca nu-i vad. Cel putin asa e in Timisoara.

unu
26 Nov 18:20
+0
VOTURI
-0

da omorati-i odata ...atata impotenta nu nu am mai vazut de cand sunt ! va c.a..ca..ti pe voi de gura unor tristi de ong-isi pe care nu ii vrea nimeni si care iubesc cainii si urasc pe oameni . Pe mine era sa ma faca bucati ...si am aproape 2 metrii .Cainii din campusul POlitehnicii .Am scapat ca prin minune dupa ce m-a alergat o haita de 15 caini agresivi . Pe sora mea au muscat-o de picior . Noaptea urla la luna in ganguri dintre blocuri ...

ion
26 Nov 17:47
+0
VOTURI
-0

imi pare rau pentru ei dar asa e cel mai bine :>

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE