700 de cercetaşi şi mii de bucureşteni, la Festivalul Luminii din Parcul CarolPeste 700 de cercetași de toate vârstele și câteva mii de bucureșteni au fost prezenți sâmbătă, în Parcul Carol din Capitală, la cea de-a VIII-a ediție a "Festivalului Luminii".

Începând cu ora 18,00 aleea principală a Parcului Carol, de la intrare și până la Mausoleu, a început să fie împodobită cu gulguțe confecționate de tinerii cercetași. Astfel, vizitatorii au putut vedea de la diferite modele florale până la numele festivalului, toate realizate din gulguțe ordonat aranjate.

Pentru aranjarea gulguțelor s-au înscris și vizitatori de toate vârstele, de la cei mai mici, care erau ghidați de părinți sau bunici, până la adolescenți și adulți.

Roxana Crăciun, de la echipa de comunicare și PR a Festivalului Luminii, a declarat că, cei peste 700 de voluntari cercetași au demarat pregătirile pentru eveniment în urmă cu trei luni.

Cercetașii se împart în mai multe categorii, în funcție de grupa de de vârstă, cei mai mici fiind Castorașii, în care sunt cuprinși cercetașii cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani. Ei sunt urmați de Lupișori — copii de la ciclul primar de școală, de Temerari — ciclul gimnazial, Exploratori — tinerii de liceu, Seniori — studenții și liderii adulți care supraveghează îndeaproape toate celelalte grupe.

Dintre activitățile pregătite de Cercetașii României nu au lipsit atelierele dedicate atât copiilor, cât și adulților. Dintre acestea nu au lipsit Story Hunt, Gulguțele umblătoare, uriașele baloane de săpun, atelierele de jonglat, sau atelierele de face-painting în care copiii și părinții au fost pictați cu simbolul cercetașilor.

"Primele activități au început la ora 10,30 cu concerte susținute de cercetași talentați, a continuat de la ora 17,00, cu ateliere pentru toate grupele de vârstă. Avem ateliere de face-painting, de origami, de dans, de teatru-umbre, avem o zonă inspirațională, copacul cu dorințe pentru oamenii care vor să-și pună o dorință pe gulguțele pe care le-au creat la atelierul de origami", a mai spus Roxana Crăciun.

La ora 20,30 au fost aprinse cele aproximativ 15.000 de gulguțe care au îmbrăcat Parcul Carol într-o lumină feerică de basm.

Festivalul Luminii s-a încheiat, oficial, la ora 22,00, dar bucureștenii au continuat distracția până mult după miezul nopții, cu gulguțe aprinse, cu felinare din hârtie și multă veselie.

Festivalul luminii se desfășoară, pe parcursul acestei luni, în aproximativ 40 de orașe din țară, informează Agerpres. 

Etichete: bucureşteni, cercetași, festivalul luminii, Parcul Carol, sambata, Sectorul 4

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h