75 de avarii la RADET. Doar 54 remediate de RegieRegia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti anunta, vineri, stadiul lucrarilor de reparatii programate la conductele aferente retelei primare în vederea pregatirii începerii sezonului de încalzire 2015 - 2016.

75 de avarii la RADET. Doar 54 remediate de Regie
75 de avarii la RADET. Doar 54 remediate de Regie
Foto: radioconstanta.ro

În perioada 1 mai - 9 octombrie, echipele RADET au finalizat 54 dintre cele 75 de avarii majore care puneau în pericol furnizarea agentului termic catre consumatori.

Alte 11 lucrari privind remedierea avariilor sunt în curs de desfasurare, iar restul de 10, urmeaza sa fie efectuate de catre firme specializate.

"Începerea lucrarilor de revizie tehnica a fost afectata de lipsa fondurilor, care a dus la întârzieri în aprovizionarea cu anumite categorii de materiale, de numarul mare de avarii neprogramate aparute si care s-au impus a fi remediate, precum si de
decalajul dintre data planificata pentru începerea reviziei (15 aprilie) si data de sistare efectiva a furnizarii agentului termic pentru încalzire, respectiv data de 27 aprilie 2015.

Va reamintim ca în data de 27 iulie, RADET Bucuresti a obtinut suspendarea provizorie a executarii silite impuse de catre ELCEN prin dosarul de executare nr. 3201 / 2015, pâna la judecarea pe fond a contestatiei la executarea silita, în dosarul 23.782/301/2015.

Lipsa investitiilor majore în ultimii ani necesare efectuarii lucrarilor de reabilitare a retelei de termoficare duce la posibilitatea producerii unor noi avarii în perioada urmatoare.

În acest sens va reamintim ca reteaua de termoficare a Muncipiului Bucuresti are durata de functionare depasita. Aproape 800 de kilometri de conducta de retea primara de transport apa fierbinte si aproximativ 1.800 de kilometri de retea secundara de distributie a apei calde de consum si a agentului termic de încalzire au o vechime de peste 20 ani.

RADET Bucuresti face eforturi sustinute în urmatoarea perioada pentru ca bucurestenii sa beneficieze în sezonul de încalzire 2015 - 2016 de apa calda si caldura la parametrii contractuali corespunzatori", se arată în comunicatul de presă remis B365.ro.

Etichete: avarii radet, RADET

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE