8 greseli frecvente in aplicarea fondului de tenDesi aplicarea fondului de ten pare a fi distractiva si usor de realizat, adevarul este ca multe domnisoare si doamne utilizeaza in mod eronat acest produs fie deoarece asa au vazut ca asa procedeaza prietenele lor, fie ca au urmarit un tutorial necalitativ, fie din graba.

8 greseli frecvente in aplicarea fondului de ten
8 greseli frecvente in aplicarea fondului de ten

Iata care sunt cele mai frecvente greseli:

1. Utilizarea unei nuante mai inchise din dorinta de a da senzatia de bronz. Fondul de ten este un produs ce are ca scop acoperirea imperfectiunilor, nicidecum nu poate fi considerat un autobronzant ori nu poate juca cu brio acest rol. Prin urmare, utilizarea unei nuante nepotrivite nu pluseaza frumusetea, ci din contra, o umbreste, deoarece o discrepanta dintre culoarea pielii si culoarea fondului de ten (pe care, desigur, il aplici doar pe anumite zone) nu poate decat sa fie inestetica. Puteti vedea aici mai multe nuante.


2. Folosirea fondului de ten pudra poate avea consecinte nedorite, precum evidentierea si adancirea ridurilor ori incarcarea tenului, daca nu sunt respectati cu precizie pasii de aplicare; este mult mai usor de aplicat un fond de ten lichid.


3. Multe persoane sar peste etapa de curatare a tenului, considerand ca este curat. In realitate, pielea este, inevitabil, plina de impuritati si aplicarea produselor cosmetice peste aceasta nu este de preferat deoarece in timp, pielea poate fi afectata; in plus, fondul de ten nu are priza dorita.


4. Utilizarea unei creme hidratante sau a unei baze de machiaj nu este un moft, ci o necesitate. Nu este suficient sa cureti fata si apoi sa aplici fond de ten; pentru a asigura rezistenta si pentru a se intinde uniform produsul, este necesar ca pielea sa fie bine hidratata, pentru a nu se creea senzatia de masca, de prea plin, pentru a nu parea tenul mult prea incarcat.


5. Lipsa de timp ori neinformarea au ca rezultat un mic esec. Multe persoane aplica fond de ten imediat dupa utilizarea cremei hidratante, fapt ce duce la diminuarea efectului de acoperire, datorita amestecarii celor doua produse (crema si fond de ten); in plus, tenul poate capata un aspect lucios, inestetic. Este foarte important ca hidratarea pielii sa se faca bine: dupa aplicarea cremei trebuie sa se astepte macar 10-15 minute pana la urmatorul pas, respectiv aplicarea fondului de ten, pentru a obtine rezultate excelente.


6. Folosirea in mod eronat al corectorului. Sunt destul de multe persoane ce utilizeaza corectorul inainte de aplicarea fondului de ten, fapt ce nu duce decat la incarcarea inestetica a tenului; corectorul se foloseste numai dupa aplicarea fondului de ten, pentru a acoperi cosurile, zonele cu roseata, imperfectiunile.


7. Aplicarea unei pudre nuantatoare peste fondul de ten nu infrumuseteaza si nu aduce un plus machiajului, ci din contra. Este recomandata, pentru a asigura fixarea dorita, utilizarea unei pudre translucide, ce nu poate da gres; aceasta se va plia perfect, indiferent de tipul de ten si de nuanta fondului de ten utilizat.


8. Alegerea eronata a fondului de ten. In momentul achizitionarii unui astfel de produs, trebuie tinut cont de tipul de ten: daca este gras, se opteaza pentru un articol lipsit de substante uleioase, iar daca tenul este uscat, pentru un produs ce ofera hidratare.

Etichete: 8 greseli frecvente in aplicarea fondului de ten, fond de ten, greșeli, ten

0/0 COMENTARII

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE