8 IUNIE, primul termen al dosarului în care Kovesi a dat în judecată Antena 3Primul termen al dosarului în care procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a dat în judecată postul de televiziune Antena 3 și mai mulți jurnaliști, a fost stabilit de Curtea de Apel Pitești pentru data de 8 iunie.

Laura Codruta Kovesi
Laura Codruţa Kovesi

Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Pitești pe 3 mai, după strămutarea de la instanța similară din București, data recomandată inițial pentru începerea judecării cauzei fiind 26 august 2016, scrie Agerpres.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, pe 21 aprilie, ca procesul intentat de Kovesi postului de televiziune Antena 3 să se judece la Curtea de Apel Pitești. Instanța supremă a admis o cerere depusă de jurnaliștii Răzvan Savaliuc, Mihai Gâdea, Radu Tudor, Bianca Nae și analistul Mugur Ciuvică, prin care se solicita strămutarea procesului de la Curtea de Apel București la o altă instanță de același grad din țară.

În urma admiterii acestei cereri, procesul a fost strămutat de la Curtea de Apel București la Curtea de Apel Pitești, decizia fiind definitivă. De altfel, în timpul procesului de la Curtea de Apel București jurnalistul Răzvan Savaliuc le-a recuzat pe cele două judecătoare care se ocupau de acest caz, Gabriela Manuela Rădulescu și Andreea Doris Tomescu, pe care le-a acuzat de îndeplinirea obligațiilor profesionale cu rea-credință. Savaliuc era nemulțumit de faptul că instanța nu i-a acceptat ca probă la dosar rectificarea unui paragraf dintr-un raport al CSM, care ar conține un fals, respectiv faptul că el ar fi participat la emisiunea "Sinteza zilei" din 19 iunie 2014.

Pe 16 octombrie 2015, Tribunalul București a decis ca postul Antena 3, jurnaliștii Mihai Gâdea, Radu Tudor, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae și analistul Mugur Ciuvică să plătească în solidar daune morale în valoare de 250.000 de lei procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru o serie de afirmații la adresa ei făcute în emisiunea ''Sinteza zilei'' din 19 iunie 2014. În iunie 2014, Laura Codruța Kovesi a dat în judecată Antena 3 și pe jurnaliștii menționați, reclamând faptul că în emisiunea ''Sinteza zilei'' din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a mușamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări față de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și Mircea Băsescu.

În acțiunea depusă în instanță, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 și pe cei cinci jurnaliști să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar și cheltuielile de judecată. Kovesi susținea că în emisiune au fost prezentate mai multe fapte și au fost făcute afirmații mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine și au adus o gravă atingere demnității umane.

Etichete: dosar kovesi antena 3, dosar kovesi intact, Laura Codruţa Kovesi, procuror șef DNA, procuror şef DNA Laura Codruţa Kovesi, termen proces

0/1 COMENTARII
DOSAR DNA CATALIN HOMOR
08 May 12:05
+0
VOTURI
-0
Reamintim tuturor angajatilor din CNADNR Central, DRDP 1-7, CESTRIN ca au obligatia legala si datoria de angajat intr-o structura de interes national de a sesiza imediat organele statului: SRI, SIE, DNA, DIICOT, OLAF , DLAF, Comisia Europeana precum si ambasadele straine la Bucuresti despre orice fapta de incalcare a legii, coruptie, presiuni si incercari de intimidare savarsite de gasca abuziva corupta si infractionala condusa de prietenul samsarilor imobiliari homor catalin, vremelnic interimar la CNADNR.

NU uitati ca CNADNR este o structura de interes national pentru Romania si la nivel European si ca acesti iresponsabili blocheaza cu buna stiinta de luni de zile activitatea, fiind numit si sustinuti de persoane ce sunt in diverse anchete penale.

Mentionam ca virtutea legi, orice blocare/sabotare a activitatii CNADNR sau incercarea de a impune la conducerea si structura acesteia a persoanelor cu dosare penale sau cu interese obscure si legaturi periculoase intra in atentia CSAT si a Presedintelui Romaniei.
Pe cale de consecinta aveti obligatia sa actionati!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE