8 milioane euro pentru evitarea inundării pasajelor subterane rutiere din BucureștiPasajele rutiere subterane din Capitală se inundă la prima ploaie mai serioasă. Primăria Capitalei va cheltui 8 milioane de euro pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple. Mai exact, municipalitatea va moderniza sistemele de colectare și evacuare a apelor meteorice aferente pasajele subterane Mărășești, Lujerului, Unirii, Victoriei și Jiului. Proiectul a fost adoptat de Consiliul General al Municipiului București. 

8 milioane euro pentru evitarea inundarii pasajelor subterane rutiere din Bucuresti
8 milioane euro pentru evitarea inundării pasajelor subterane rutiere din București

De câțiva ani, la fiecare ploaie torențială mai serioasă, pasajele subterane se inundă. Primăria Capitalei spune că motivul este vechimea sistemelor de colectare și evacuare a apelor meteorice aferente pasajele subterane. Pentru a evita astfel de probleme, singura soluție este modernizarea acestor sisteme învechite, spune reprezentanții municipalității. Potrivit unui proiect de hotărâre adoptat, vineri, de Consiliul General al Municipiului București, modernizarea sistemelor de colectare și evacuare a apelor meteorice aferente pasajele subterane Mărășești, Lujerului, Unirii, Victoriei și Jiului va costa 34,9 milioane lei (aprox. 8 milioane euro).

"Cu excepția pasajului Mărășești, al cărui sistem de colectare și evacuare a apelor meteorice a fost înlocuit în anul 2009 aproape în întregime, rămânând doar câteva tronsoane de tunuri de beton din rețeaua existentă, restul pasajelor construite în jurul anilor 1980, mai exact 1986-1987, au deja o vârstă de cca 27 ani. În tot acest interval nu s-au realizat lucrări de înlocuire a rețelelor existente sau de înlocuire/reabilitare a bazinelor de retenție, ci doar de întreținere prin curățări și reparații rare. Scopul implementării proiectului constă în conformarea cu cerințele de protecția mediului și reducerea riscului de inundare din perimetrul amplasamentelor ", se precizează în raportul de specialitate întocmit de Primăria Capitalei. 

Finanțarea investiției se va face din alocații de la bugetul local, si/sau credite interne sau externe, alte surse de finanțare acordate de Uniunea Europeană. 

Etichete: Bucureşti, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, inundaţie, pasaj subteran, Primăria Capitalei, realitatea

0/2 COMENTARII
Huidu
28 May 14:47
+0
VOTURI
-0
Are legatura cu Madalin Dumitru , directorul din primarie saltat de DNA pentru coruptie? Poate este un alt proiect prin care se sifoneza banii publici
ggg
28 May 13:26
+0
VOTURI
-0
toata apa de pe strazi se scurge gravitational in pasaj ... de ce nu faceti un mod de drenare astfel incat sa nu se stranga toata in pasaj si sa o scoateti cu pompele ? nu exista nici o solutie constructiva (de care sa fi auzit si voi) care sa previna asta ?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE