80 de medici oncologi din București și din țară, anchetați de DNA pentru luare de mită80 de medici care ar fi beneficiat de o excursie în Nepal, în anul 2012, plătită de o companie distribuitoare de medicamente, iar, ulterior, au promovat anumite produse ale companiei sunt anchetați de DNA.

80 de medici oncologi din Bucuresti si din tara, anchetati de DNA pentru luare de mita
80 de medici oncologi din București și din țară, anchetați de DNA pentru luare de mită
Foto: accesiblemexico.com

Conform puterea.ro, cei aproape 80 de medici care s-ar afla în atenţia DNA pentru presupuse fapte de luare de mită sunt de la Institutul Oncologic Bucureşti şi de la secţii de oncologie ale unor spitale din Capitală şi din alte oraşe. Procurorii ar fi început de aproximativ două săptămâni să pună sub învinuire cadre medicale, care sunt chemate la sediul DNA pentru aducerea la cunoştinţă a acuzaţiilor.

Aceleaşi surse afirmă că este vorba despre medici care au participat, în perioada 28 februarie - 7 martie 2012, la un congres internaţional pe tema cancerului la sân, în India, ocazie cu care ar fi beneficiat şi de o vizită în Nepal, din partea organizatorilor. Contravaloarea sejurului fiecărui medic care a participat la acel congres este de 4.625 de euro. Astfel, compania organizatoare ar fi plătit cel puţin 370.000 de euro pentru sejurul celor aproximativ 80 de medici români.

Congresul a fost organizat de compania Romastru, care oferă servicii de distribuţie, marketing, înregistrări produse şi farmacovigilenţă, studii clinice, informare şi educaţie medicală pentru producători de medicamente.

Medicii sunt suspectaţi, potrivit surselor citate, că ar fi beneficiat de această excursie pentru promovarea produselor companiei organizatoare, în detrimentul altor produse farmaceutice.

Etichete: DNA, medici, mită

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE