87 de clădiri cu risc seismic vor fi consolidate în 2017. Buget de 25 de milioane de leiGuvernul a aprobat, joi, Programul de acţiuni pe anul 2017 privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de intervenţie pentru reducerea riscului seismic la construcţiile cu destinaţia de locuinţă multietajate, fiind incluse 87 de astfel de imobile, care urmează să fie beneficieze de lucrări de întreţinere.

Risc seismic
Risc seismic
Foto: paginadepolitica.ro

"Guvernul a aprobat astăzi, printr-o Hotărâre, Programul de acţiuni pe anul 2017 privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de intervenţie pentru reducerea riscului seismic la construcţiile cu destinaţia de locuinţă multietajate, încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public", informează Guvernul.

Programul cuprinde 87 de clădiri, din care 78 de clădiri renominalizate din programul de acţiuni pe anul 2016 şi 9 clădiri nominalizate de Consiliul Judeţean Prahova şi Consiliul Judeţean Iaşi.

Pentru 34 dintre aceste clădiri vor fi executate lucrări de intervenţie, iar pentru celelalte se va realiza proiectare de lucrări de intervenţie. Programul este elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în baza propunerilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi ale consiliilor judeţene, avizate de Comitetul Municipiului Bucureşti, respectiv de comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi, ulterior, de Comisia Naţională de Inginerie Seismică.

Fondurile necesare pentru finanţarea cheltuielilor pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de consolidare se asigură din bugetul MDRAPFE, în limita alocaţiilor aprobate anual prin Legea bugetului de stat. Suma alocată pentru acest program în anul 2017 este de 25 de milioane de lei.

0/2 COMENTARII
Margareta
23 mai 01:59
+0
VOTURI
-0
BANI LA DOMICILIU: NOI AM DAT DEJA EXTRA-BONUS 250 DE DOLARI! Lucrati acasa, la calculator, in timpul liber. Pe langa alte tipuri de castiguri, noi am dat deja și extra-bonus 250 DE DOLARI CHIAR DIN PRIMA LUNA a seriei de activitati speciale lansate la data de 12 aprilie 2017. Suntem pregatiti sa va ajutam pas cu pas, in asa fel incat sa castigati sigur, simplu si comod bani. Oferim si solicitam SERIOZITATE! Nu ne cautati decat dupa ce v-ati hotarat cu seriozitate! Cereti detalii mai multe la adresa de email: margaretacovete@yahoo.ro
Fox
21 mai 12:34
+0
VOTURI
-0
Vor fi consolidate sau vor incepe lucrarile??? Voi va folositi creierul ala cand scrieit astfel de tampenii??? Cum draq vreti sa va citeasca cineva cand puneti titluri atat de imbecile? Doar un imbecil poate crede ca 75 de cladiri vor fi consolidate intr-un an!

In al doilea rand... daca ati fi macar de buna credinta, ca inteligenta si pregatirea profesionala se vede... ati spune ca "sunt planificate" sa inceapa lucrarile nu ca sigur vor incepe! Ca nu aveti de unde sa stiti si nici de ce sa dati un cec in alb promisiunilor politicianiste. Doar daca sunteti pe statul de plata al PSD-ului! Sunteti?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE