97 de kilometri de piste de biciclete pentru București, aprobate de Consiliul GeneralMunicipalitatea va amenaja 97 de kilometri de piste de biciclete pe 60 de străzi din zona centrală, dar și puncte intermodale care să asigure conexiunea între biciclete și mijloacele de transport în comun. Valoarea investiției este de 9,8 milioane euro, iar durata de implementare a proiectului este de 18 luni, sumele fiind acordate de la bugetul Guvernului. Proiectul a fost adoptat prin vot în Consiliul General al Municipiului București joi, 4 septembrie 2014.

Lucrari de reamenajare pe Calea Victoriei: sunt largite trotuarele si amenajate piste pentru biciclisti
Lucrări de reamenajare pe Calea Victoriei: sunt lărgite trotuarele și amenajate piste pentru bicicliști

Primăria Capitalei vrea să reducă traficul auto în centrul orașului prin introducerea unui sistem de transport cu bicicleta. Potrivit hotărârii adoptate joi de Consiliul General al Municipiului București, "Primăria Municipiului București și-a propus a realiza o rețea mai extinsă a pistelor de bicicletă care să asigure condiții de circulație fluente și sigure pentru bicicliști, estimându-se că prin realizarea acestiea, va crește numărul utilizatorilor acestui mijloc de deplasare în detrimentul transportului auto".

Potrivit documentului, vor fi amenajate piste de biciclete pe 60 de străzi din zona centrală, cu o lungime totală de 97 kilometri. Fiecare pistă unidirecțională va avea o lățime de un metru. De asemenea, vor fi deschise și 18 centre de deservire-închiriere și un centru de monitorizare-coordonare. În plus, Primăria Capitalei va mai amenaja și 78 de parcări publice pentru biciclete private.

Municipalitatea va reconfigura mai multe artere de circulație pentru realizarea noilor piste și va amenaja mai multe "puncte intermodale care să asigure accesul către stațiile de transport public atât a pietonilor cât și a bicicliștilor".

Valoarea totală a investiției este de 9,8 milioane euro cu TVA, banii fiind alocați de la Guvernul României, iar durata de implementare a proiectului este de 18 luni.

Etichete: Bucureşti, Consiliul General, piste de biciclete

0/2 COMENTARII
Marian
05 sep 19:17
+0
VOTURI
-0
Fox, drag prieten, dacă pentru tine o pistă de biciclete înseamnă "trasat cu vopsea benzi de 60 cm" încep să înțeleg de ce țara asta se dezvoltă haotic și în ritm de melc. Ca fapt divers, metoda propusă de tine a mai fost folosită în capitală, dovedindu-se un real eșec pentru care n-a fost tras nimeni la răspundere, deși s-a cheltuit o sumă uriașă.
Proiectul început pe Calea Victoriei este primul de acest gen din București, aducând un strop de civilizație într-un oraș care și-a pierdut, fără doar și poate, busola.
Fox
04 sep 20:33
+0
VOTURI
-0
Bani aruncati in vant. Se cunoaste ca au obtinut din nou majoritetea PSD-istii in CGMB! Au inceput cu aruncarea banilor! In Valcea, in Timisoara, in Brasov s-au trasat cu vopsea benzi de 60 cm si nu s-au mai pierdut milioane de euro! Dar asa nici banii nu mai intra in buzunarele cui trebuie!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE