A apărut o nouă bancnotă. Uite cum aratăBanca Centrală Europeană a dezvăluit publicului noua bancnotă de 50 de euro din seria Europa, care va fi introdusă în circulaţie în data de 4 aprilie 2017, informează un comunicat de presă al BCE.

A aparut o noua bancnota
A apărut o nouă bancnotă

Aceasta va fi cea de-a patra bancnotă din seria "Europa", după cea de 5 euro care a intrat în circulaţie în luna mai 2013, urmată la sfârşitul lunii septembrie 2015 de noua bancnotă de 10 euro, iar în luna noiembrie 2015 de noua bancnotă de 20 euro, scrie capital.ro.

"Introducerea noii bancnote de 50 de euro va spori şi mai mult siguranţa monedei noastre. Elementele sale de ultimă generaţie ne ajută să ne protejăm moneda. Acestea se înscriu în eforturile noastre continue de a menţine stabilitatea euro, o monedă utilizată cotidian de 338 de milioane de cetăţeni din întreaga zona euro", a declarat Yves Mersch, membru al Comitetului executiv al BCE.

Noua bancnotă de 50 de euro include o fereastră-portret, element de siguranţă inovator utilizat pentru prima dată în cazul bancnotei de 20 euro din seria "Europa". Atunci când bancnota este îndreptată spre o sursă de lumină, o fereastră transparentă din apropierea marginii superioare a hologramei redă portretul Europei, personaj din mitologia greacă, care este vizibil pe ambele feţe ale bancnotei. Acelaşi portret apare şi în filigran. Aversul bancnotei include un "număr verde-smarald", respectiv un număr strălucitor care, la înclinarea bancnotei, îşi schimbă culoarea din verde-smarald în albastru-închis şi creează un efect luminos care se deplasează în sus şi în jos. Aceste elemente de siguranţă facilitează verificarea autenticităţii noii bancnote de 50 de euro prin utilizarea metodei "atinge, priveşte, înclină".

Etichete: bancnota, bancnota euro, bancnota noua

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE