A apărut o NOUĂ HARTĂ SEISMICĂ. Care este cea mai periculoasă zonă din Bucureşti şi din ţarăA apărut o nouă hartă seismică după care constructorii trebuie să se ghideze! Reprezentanţii Asociaţiei Internaţionale de inginerie seismică vor să ne ajute să aliniem codul autohton după care sunt proiectate clădirile la cel european. Iar pentru asta specialiştii de la Fizica Pământului au elaborat şi o hartă.

Harta Bucuresti
Hartă Bucureşti
Foto: Google Maps

Inginerii au împărţit harta în zone seismice în funcţie de valoarea de proiectare a acceleraţiei terenului în zonele mai apropiate de Vrancea.

Astfel, România este împărţită în şapte zone seismice pe diferite culori. Cel mai rău este în sud-estul ţării, unde valoarea intensităţii cutremurelor este mare. Aşa că într-un fel se proiectează în Bucureşti şi altfel la Timişoara, unde avem cutremure cu efect limitat, dar cu caracter de şoc. Spre exemplu, o structură din cărămidă ar trebui să aibă ziduri de două ori mai groase la Bucureşti decât în vest.

Şi Bucureştiul este împărţit în patru zone seismice mari, de care proiectanţii ar trebui să ţină cont atunci când vor să ridice o construcţie nouă. Împărţeala a fost făcută în funcţie de nivelul de vibraţii cotidiene, de intensitatea resimţită de clădiri la cutremure şi de tipul de sol pe care sunt construite. De exemplu, în Tei, Pantelimon sau Băneasa cutremurele pot avea efecte foarte puternice, din cauza solului argilos, în timp ce cartierele Militari, Panduri şi Metalurgiei sunt mai sigure pentru că au un teren mai stâncos.

harta seismică a Bucureştiului

Etichete: harta seismica, harta seismica Bucuresti

0/1 COMENTARII
Cristian
17 iun 20:26
+0
VOTURI
-0
Ultima sansa munca la domiciliu: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE