A crescut numărul de autorizaţii pentru construirea de case şi blocuriDatele Institutului Naţional de Statistică (INS) arată că, în primele două luni ale anului, au fost eliberate 3.923 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 4,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Creşterile au fost înregistrate în regiunile Sud-Est, Nord-Vest, Bucureşti-Ilfov, Sud-Muntenia şi Nord-Est.

A crescut numarul de autorizatii pentru construirea de case si blocuri
A crescut numărul de autorizaţii pentru construirea de case şi blocuri
Foto: Grup RC

Pe de altă parte, s-au înregistrat scăderi ale numărului de autorizaţii eliberate în regiunile Centru (-71 autorizaţii), Vest (-56) şi Sud-Vest Oltenia (-25), se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică, citat de businessmagazin.ro.

În februarie au fost date 2.249 de autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale, din care 64,6% sunt pentru zona rurală, mai multe în total cu 34,3% faţă de ianuarie şi cu 2,8% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.

Cele mai importante creşteri s-au evidenţiat în regiunile de dezvoltare Nord-Est, unde au fost date 474 autorizaţii (55%), Bucureşti-Ilfov - 355 autorizaţii (65%), Nord-Vest - 335 autorizaţii (31%), Sud-Muntenia - 316 autorizaţii (23%) şi Vest - 212 autorizaţii (39%).

Faţă de februarie anul trecut, s-au eliberat mai puţine autorizaţii în regiunile Centru (-72 autorizaţii), Vest (-45) şi Sud-Vest Oltenia (-12).

Citeşte şi: Proiect rezidential uriaş în locul serelor din Berceni. Investiţia iniţială: 100 milioane de euro

Etichete: Autorizaţie de construcţie, blocuri, blocuri noi, case, INS, Institutul Naţional de Statistică

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE