A doua etapă de relaxare: Se deschid terasele, se reiau spectacolele şi concertele în aer liber
A doua etapă de relaxare a măsurilor impuse pentru limitarea pandemiei de coronavirus are loc la 1 iunie. De duminică noapte, deplasarea în afara localităţii se face fără completarea prealabilă a unei declaraţii pe propria răspundere şi fără a mai specifica motivul. La 1 iunie, se deschid terasele şi plajele, se reiau competiţiile sportive în aer liber, fără spectatori, dar şi programele de pregătire fizică a sportivilor. În plus, este permisă desfăşurarea spectacolelor şi a concertelor, în aer liber, dar şi a evenimentelor de tipul drive-in. Ministerele de resort au stabilit reguli pentru derularea fiecărei activităţi, astfel încât să se limiteze contactul între persoane şi să se păstreze distanţa. 

Terase Centrul Vechi
Terase Centrul Vechi

De exemplu, intrarea la terase se va face cu rezervare, pe baza unui "triaj observaţional", iar accesul clienţilor cu simptome vizibile de infecţie respiratorie va fi interzis. La plajă se va descuraja aglomeraţia şi se vor stabili trasee diferite pentru intrarea şi ieşirea de pe plajă. Vizita la muzeu trebuie limitată la 2 ore şi se face cu purtarea măştii de protecţie. Sunt interzise lansările de carte, iar evenimentele în aer liber se limitează la 500 de persoane. Sportivii vor fi supuşi triajului epidemiologic şi fiecare va avea propria sticlă de apă şi propriul echipament de protecţie.

A doua etapă a relaxării măsurilor impuse de autorităţi are loc la 1 iunie, moment în care deplasarea în afara localităţilor redevine liberă.

Nu se mai completează o declaraţie pe propria răspundere pentru părăsirea localităţii şi nu se mai declară motivul delasării.

De asemenea, se reiau o serie de activităţi economice, sportive, culturale şi de agrement.

"Începând cu data de 1 iunie, sunt permise activităţile de preparare, servire şi consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor unităţilor de alimentaţie publică (terase) şi totodată sunt permise activităţile de operare a plajelor turistice", au stabilit autorităţile.

Pentru derularea în bune condiţii a acestor activităţi au fost emise Ordinul nr. 1.809 - Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Ministerul Sănătăţii şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor - şi, respectiv, Ordinul nr. 1.810 - Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Prin cele două acte normative au fost stabilite măsurile specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, într-o primă fază a repornirii activităţilor din domeniul turismului.

Astfel, măsurile sunt obligatorii pentru toţi operatorii economici din sectorul alimentaţiei publice şi, respectiv, pentru toţi operatorii economici sau, după caz, administratorii care desfăşoară activităţi de operare a plajelor turistice. În egală măsură, toţi clienţii teraselor sau plajelor turistice de pe litoralul românesc au obligaţia de a le respecta.

Regulile de respectat la terase

Ministerul Economiei precizează principalele măsuri specifice de protecţie a clienţilor teraselor.

"La intrare se va face un triaj observaţional, iar accesul clienţilor cu simptome vizibile de infecţie respiratorie va fi interzis. Operatorii economici din sectorul alimentaţiei publice se vor asigura că la intrare şi la grupurile sanitare există dispozitive cu produse biocide avizate, necesare dezinfectării mâinilor clienţilor, precum şi informarea acestora cu privire la modul de utilizare. Se recomandă stabilirea de circuite cu sens unic ce trebuie parcurse de clienţi în interiorul terasei, astfel încât să se minimizeze contactele între clienţi (exemplu: înspre şi dinspre toaletă)", arată Ministerul Economiei.

Se va interzice transferul meniurilor, solniţelor, olivierelor şi a altor obiecte, de pe o masă pe alta. Acestea vor fi dezinfectate după plecarea clienţilor de la o masă şi, unde este posibil, se vor folosi meniuri de unică folosinţă.

Personalul teraselor va purta mască şi mănuşi, iar mănuşile utilizate la servire nu vor fi utilizate la pregătirea mesei.

Se interzice consumul de produse în picioare, pentru a minimiza circulaţia clienţilor în interiorul terasei.

Se stabileşte un număr de maxim 4 clienţi care pot ocupa o masă, cu condiţia respectării unei distanţe de 1,5 metri între persoane, excepţie de la această regulă fac membrii aceleiaşi familii, care au acelaşi domiciliu.

"Se asigură respectarea unei distanţe de minimum 2 metri între ocupanţii meselor alăturate. Ocuparea locurilor se va face cu rezervare anterioară, astfel încât să se evite aglomerările la intrarea în unitate şi să se faciliteze ancheta epidemiologică în cazul apariţiei unui caz de îmbolnăvire între clienţii localului", informează Ministerul Economiei.

Va exista, totodată, un registru de evidenţă a rezervărilor clienţilor, astfel încât în cazul apariţiei un caz de îmbolvnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul clienţilor unităţii de alimentaţie, să existe date concrete pe baza cărora să se poată efectua ancheta epidemiologică.

În plus, se asigură că se efectuează dezinfecţia meselor, după fiecare client/grup, cu produse biocide care necesită un timp minim de contact, avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide.

Regulile de respectat la plajă

Ministerul Economiei anunţă şi care sunt principalele măsuri specifice de protecţie a turiştilor pe plajele litoralului românesc.

"Operatorii economici sau administratorii, după caz, au obligaţia de a amplasa la loc vizibil regulamentele de acces şi de comportament pe plajă şi totodată de a asigura măsuri pentru respectarea unei distanţe de 2 metri (stânga/dreapta, faţă/spate) între şezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite. Administratorii vor asigura accesul pe plajă în limitele de capacitate adoptate, cu menţinerea distanţei fizice, descurajarea aglomerării şi limitarea adunărilor mari şi vor adopta măsuri pentru restricţionarea accesului la plajă dacă limitele de capacitate stabilite sunt depăşite şi distanţa fizică nu poate fi menţinută", arată ministerul.

Accesul va fi asigurat prin puncte de intrare clar semnalizate şi vor fi stabilite culoare unidirecţionale, separate, de intrare si de ieşire, cu semnalizarea distanţelor corespunzătoare.

Rezervarea utilizării plajei pe anumite perioade de timp se face prin intermediul unui sistem de rezervare online sau telefonic şi/sau adoptarea de ore strategice de funcţionare sau criterii de închidere flexibile.

"Trebuie să se menţină o distanţă de cel puţin 2 metri între persoane (inclusiv angajaţi) în orice moment, cu excepţia membrilor aceleiaşi familii sau dacă siguranţa activităţii de bază necesită o distanţă mai scurtă (de exemplu, ridicarea echipamentelor grele). Se amenajează zonele de lucru (de exemplu, scaune pentru salvamari, turnuri) astfel încât, cei care prestează servicii pe plajă să stea distanţaţi la cel puţin 1,5 metri. Atunci când distanţarea nu este posibilă, trebuie să se prevadă utilizarea măştilor de protecţie sau să se adopte bariere fizice, cum ar fi panourile de plastic/plexiglas", mai informează instituţia.

Servirea clienţilor se va face de către personalul angajat al plajei concesionate, fără deplasarea clienţilor în punctele de servire.

În cazul plajelor neconcesionate, administraţia publică locală va răspunde de menţinerea regulilor de distanţare fizică şi evitarea formării de aglomerări.

Echipamentul de plajă (de exemplu, scaune, şezlonguri, umbrele) trebuie folosit individual, fără ca aceste echipamente să fie partajate între persoane care nu sunt membrii de familie cu acelaşi domiciliu şi, înainte şi după fiecare utilizare, acestea vor fi curăţate şi dezinfectate cu produse biocide avizate.

Toaletele de pe plajă trebuie asigurate cu consumabile adecvate pentru respectarea igienei: apă, săpun, dezinfectant cu cel puţin 60% alcool, prosoape de hârtie şi coşuri de gunoi fără atingere. Se va asigura curăţarea şi dezinfecţia frecventă a acestora.

"Nu sunt premise activităţi sportive sau de agreement decât în spatii special amenajate cu acest scop, cu limitarea numărului de persoane care nu aparţin aceleaşi familii. Personalul operatorului economic sau al administratorului plajei, după caz, va purta mască şi se vor asigura dispozitive şi produse biocide avizate necesare dezinfectării mâinilor turistilor şi informaţii cu privire la modul de utilizare", adaugă ministerul.

Reluarea activităţilor culturale

Ministerele Sănătăţii şi Culturii au semnat ordinul comun cu privire la desfăşurarea activităţilor culturale după 1 iunie.

Reguli de respectat în galerii de artă şi muzee

Între restricţiile şi măsurile luate impuse angajaţilor galeriilor de artă, purtarea măştii este obligatorie şi izolare la domiciliu dacă au intrat în contact cu un caz suspect de SARS-CoV-2. Pe de altă parte, vizitatorii vor respecta distanţarea de minimum 2 metri şi vor fi obligaţi să poarte măşti. Nu poate fi depăşită, capacitatea de 50% a spaţiului nu poate fi depăşită iar vizita în muzeu va dura maximum 2 ore. De asemenea, vizitatorul va avea la dispoziţie soluţii dezinfectante, inclusiv pe covoarele de la intrare.

Reguli de respectat în biblioteci

În cazul bibliotecilor, în sălile de lectură cu suprafeţe mici va fi acces limitat. Custodele va fi cel care va aduce de la raft documentele sau cărţile solicitate de abonat. La calculatoare, în bibliotecă, accesul va fi limitat, documentele returnate intră în „carantină" 10 zile pentru dezinfecţie.

Reguli de respectat în librării

Librăriile vor fi deschise dacă se află în centre comerciale mici, de sub 15.000 de metri pătraţi, cu intrare exterioară. Sunt interzise lansările de carte.

Reguli de respectat pe platouri de filmare

"În cazul activităţilor de producţie cinematografică, ce au potenţial mediu-ridicat de infectare cu SARS-CoV-2, organizarea spaţiului de lucru va fi cu distanţa de 1,5 metri între oricare două persoane", se arată în document. Echipamentul tehnic, camere de filmat, microfoane, căşti, va fi dezinfectat. Contactul fizic între actori va fi limitat.

Potrivit normelor stabilite, scenele de interior cu o distribuţie mai mare de 10 persoane vor respecta regula distanţării fizice. Scenele cu contact direct care durează mai mult de 15 minute vor fi evitate, vor fi organizate spaţii separate de machiaj pentru actori şi figuranţi iar cetăţenii străini, care fac parte din echipele de filmare, vor face dovada testării negative la sosirea în ţară.

Reguli pentru concerte în aer liber

Angajaţii şi voluntarii vor primi din partea organizatorului măşti, mănuşi şi viziere. Publicul va avea acces în zona de eveniment cu asigurarea distanţării de minimum 1,5 metri şi nu mai mult de 500 de persoane. Concertele nu vor depăşi 4 ore.

"Scaunele mobile sau pufuri vor fi poziţionate la o distanţă de 2 metri". Vor fi amplasate toalete speciale pentru familii cu copii, dacă este posibil. Conform noilor reguli, băuturile pot fi consumate dacă sunt în recipiente închise, fără paie de unică folosinţă, iar mâncarea va fi ambalată. Artiştii ar trebui să folosească microfoane proprii.

La spectacolele organizate în sistem drive-in, accesul se va face doar cu autoturismul, iar staţionarea va fi la distanţă de 2 metri, cei care părăsesc maşina vor purta măşti.

Reluarea competiţiilor sportive

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru şi ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, au semnat un ordin comun privind competiţiile sportive organizate în aer liber sau în bazine acoperite ori aflate în aer liber.

Astfel, fiecare sportiv va trebui să aibă asigurate o sticlă potabilă şi un set individual de protecţie, compus din măşti medicale, batiste de unică folosiţă, şerveţele pentru igiena mâinilor impregnate cu alcool, gel dezinfectant, pahar de unică folosinţă.

În ceea ce priveşte transportul la locul evenimentului, acesta se va face cu autobuze/microbuze proprii sau rezervate în acest sens sau cu maşina personală.

Se vor evita schimburile de echipament sportiv, strângerile de mână sau îmbrăţişările la finalul evenimentului.

Conferinţele de presă se pot organiza exclusiv online. Declaraţiile de presă vor fi oferite reporterilor doar individual, păstrând distanţa de siguranţă. Acolo unde nu este posibilă reducerea aglomerării camerelor de luat vederi în alt fel, organizatorul competiţiei va instala pereţi despărţitori din plexiglas.

Pentru organizarea meciurilor s-au delimitat trei zone: Zona 1, care cuprinde terenul de joc, marginea terenului de joc, tunelul de acces şi zona vestiarelor. Zona 2 cuprinde zona tribunelor inclusiv spaţiile pentru administrative pentru transmisiunea TV a jocurilor şi zonele specifice media.

În Zona 3, zona exterioară, sunt incluse locul de parcare pentru transmisiile TV şi zona imediat exterioară a stadionului/terenului de joc.

În Zona 1 au voie maxim 80 de persoane, în Zona 2 maxim 85, iar în Zona 3 maxim 60.

Echipele vor ajunge la terenul de joc la ore diferite: echipa gazdă cu 75 de minute înainte de joc, iar echipa oaspete cu 90 de minute. Jucătorii celor două echipe nu vor ieşi în acelaşi timp la încălzire, iar mingile folosite la joc şi încălzire vor fi dezinfectate.

Nu sunt recomandate şedinţele tehnico-tactice în vestiar, intrarea pe teren se va face fără copii şi fără mascotă, nu se va face poză la mijlocul terenului, iar persoanele aflate pe banca de rezervă vor purta măşti, excepţie făcând antrenorul desemnat să ofere indicaţii tehnice.

Structurile sportive pot desfăşura activitatea de pregătire sportivă şi pot participa la competiţii fără să fie necesară continuarea măsurii de cantonament închis, pe baza asumării răspunderii, în condiţiile legii. În cazul în care se va produce infectarea cu SARS-CoV-2 a unui participant la activitatea de pregătire sportivă sau la competiţie, se aplică toate normele legale în vigoare cu provire la izolarea suspecţilor, şi contacţilor acestora, procedurile de anchetă epidemiologică şi măsurile legale dispuse de organele abilitate.

Brigada de arbitri va trebui să ajungă la meci cu 100 de minute înainte, iar delegatul de joc cu două ore.

Pentru reluarea activităţilor de nataţie în bazinele acoperite sau în aer liber, sportivii sunt obligaţi să poarte masca până la intrarea în bazin. Este interzis scuipatul sau suflatul nasului în bazin. Este necesară menţinerea distanţei fizice de cel puţin 2 metri între oricare două persoane şi asigurarea unui spaţiu de cel puţin 7 mp/persoană.

Pe culoare de înot este permis accesul unui singur sportiv şi se recomandă instalarea de separatoare între duşuri.

Competiţiile se vor desfăşura fără public şi cu limitarea la minimum a stafului tehnic.

Prima etapă a relaxării măsurilor impuse de pandemie a avut loc în 15 mai, odată cu ieşirea din starea de urgenţă. Potrivit autorităţilor, dacă numărul cazurilor de îmbolnăvire scade sau rămâne constant mic, în 15 iunie ar urma a treia etapă a relaxării.

 

Etichete: 1 iunie, masuri de relaxare, relaxare

0/137 COMENTARII
DanielSuity
02 iul 10:09
+0
VOTURI
-0
cialis vs viagra foro viagra fungerar inte quem tem problema na prostata pode tomar viagra gelenkschmerzen durch viagra how long does viagra take to start working tadalafil 5mg was kostet cialis 20mg in der apotheke buy cialis in south africa online natural viagra cialis
viagra lowest dose where to get viagra yahoo buy cheap viagra no prescription can you take too much viagra does viagra help with pregnancy viagra cialis viagra sin receta en farmacias andorra efeitos de tomar viagra viagra causa muerte hoe lang werkt viagra pil
does cialis work the first time sex shops amsterdam cialis cialis and black men viagra cialis is cialis covered by manulife insurance duration of cialis
walgreens pharmacy online cheap pharmacy online national pharmacies mexican border pharmacies buy cialis viagra efeito contrario
cialis soft online gt cheap cialis soft buy cialis 10mg uk cialis 5 navarro pharmacy miami medical pharmacy cialis generic pharmacy online online drugstore canadian pharmacy review
viagra plus puissant que cialis approach doctor cialis cialis tadalafil beter dan viagra cialis online pharmacy national pharmacies online canada pharmaceuticals walgreens pharmacy online on line pharmacy pharmacy discount
does viagra actually make you bigger namaak viagra herkennen buy cialis online viagra stimulus required buy viagra in bangalore
canadian drugs online pharmacies buy cialis online cvs generic viagra all natura viagra
wat doet cialis bij vrouwen publix pharmacy online ordering what to know abouth viagra jelly
viagra cialis opis voordelen cialis mixing effexor with cialis canada pharmaceuticals how does cialis soft work after pics cialis with 4 free viagra cialis diario 5mg 28 comprimidos bula cialis tablets for sale
http://Red.uc.Tio.nngym@www.ecosvit.org/shop/info.php?a%5B%5D=%3Ca+href%3Dhttps%3A%2F%2Fcanadianpharmacyonl.com%2Fcategories%2FOther%2FPlaquenil%3Eplaquenil%3C%2Fa%3E
How much does viagra cost per
DanielSuity
26 iun 12:19
+0
VOTURI
-0
cheapest essay writers college application essay
personal essay writers write my essay for me
customized essays https://essayformewriter.com/
DanielSuity
26 iun 08:38
+0
VOTURI
-0
custom essays review write essay for me
custom essay writing cheap essay writers needed
write my essay for money https://essayformewriter.com/
Bobbytrick
26 iun 06:47
+0
VOTURI
-0
generic cialis soft india cialis 20 mg best price
cialis 20 mg costo in farmacia buy online cialis
diltiazem and cialis https://babecolate.com/buy-cialis-online-without.html
DanielSuity
26 iun 05:07
+0
VOTURI
-0
write custom essays pay for essay
custom essay writing best custom essay
best online essay writers https://formeessaywriting.com/
DanielSuity
26 iun 01:37
+0
VOTURI
-0
custom essays for sale college essay
custom essays for sale essay writer generator
online essay writers wanted https://essayformewriting.com/
Bobbytrick
25 iun 23:07
+0
VOTURI
-0
cialis marketing tadalafil generic
predaj viagra kamagra cialis generic cialis tadalafil
review cialis viagra levitra https://cialisya.com/
DanielSuity
25 iun 22:04
+0
VOTURI
-0
custom essay order fake essay writer
custom essay station write my college essay
automatic essay writer https://essayformewriting.com/
DanielSuity
25 iun 18:30
+0
VOTURI
-0
write my essay for me essay typer
cheap custom essay papers write my essay
good essay writers https://formeessaywriting.com/
Bobbytrick
25 iun 15:14
+0
VOTURI
-0
cialis generika online bestellen erfahrungen cialis
cialis online kaufen express cialis 20mg
cialis levitra sales viagra https://canadianpharmacyonl.com/categories/Bestsellers/Cialis
Bobbytrick
24 iun 23:56
+0
VOTURI
-0
drinking cialis cialis online
on cialis line cheap cialis
cialis kamagra bestellen https://babecolate.com/buy-cialis-online-without.html
Bobbytrick
24 iun 16:17
+0
VOTURI
-0
benefist mutiple erection orgasam cialis cialis tadalafil
cialis sans ordonnance generic for cialis
cialis 5 mg best price https://cialisya.com/
Bobbytrick
24 iun 08:32
+0
VOTURI
-0
india viagra cialis vicodin cialis generic online
subaction showcomments cialis thanks newest generic cialis tadalafil
1buy cialis https://babecolate.com/buy-cialis-online-without.html
Bobbytrick
24 iun 00:57
+0
VOTURI
-0
cialis egypt generic cialis 20 mg
cialis alcohol efectos cialis buy generic
nbc sat night cialis https://babecolate.com/buy-cialis-online-without.html
Bobbytrick
23 iun 17:14
+0
VOTURI
-0
cialis pills coupon cialis buy generic
cialis in england kaufen cialis generic buy
buy cialis soft drug https://babecolate.com/
Bobbytrick
23 iun 09:34
+0
VOTURI
-0
cialis vs viagra gay men tadalafil 20 mg
diovan cialis cialis 20mg
low dose cialis generic https://cialisya.com/
Bobbytrick
23 iun 01:55
+0
VOTURI
-0
aetna insurance cialis tadalafil generic
interaction of cialis and viagra cialis tadalafil
cialis prijzen https://canadianpharmacyonl.com/categories/Bestsellers/Cialis
Bobbytrick
22 iun 18:13
+0
VOTURI
-0
viagra cialis online australia cialis tadalafil
cialis 20 mg fiyat? ne kadar generic cialis tadalafil
cialis pharmacy paxil https://withoutadoctorsprescriptions.com/order-cialis-daily-online-en.html
Bobbytrick
22 iun 10:21
+0
VOTURI
-0
order generic cialis softtabs online cialis online
took 2 cialis cialis buy
cialis da 5 mg controindicazioni https://withoutadoctorsprescriptions.com/order-cialis-daily-online-en.html
Bobbytrick
22 iun 02:49
+0
VOTURI
-0
subaction showcomments cialis thanks remember cheap cialis
cialis warnings tadalafil cialis
cialis used for recreational sex https://withoutadoctorsprescriptions.com/order-cialis-daily-online-en.html
Bobbytrick
21 iun 19:24
+0
VOTURI
-0
es mejor el viagra que el cialis cialis
buy line cialis soft where cialis 20mg
cialis gegen levitra https://withoutadoctorsprescriptions.com/order-cialis-daily-online-en.html
Bobbytrick
21 iun 11:45
+0
VOTURI
-0
key compra cialis cialis 20mg
controindicazioni viagra cialis cialis
order cialis online dream pharmaceutical https://babecolate.com/
Bobbytrick
21 iun 04:05
+0
VOTURI
-0
cialis softgel cialis generic
cialis sample packs cialis
cialis contradictions https://withoutadoctorsprescriptions.com/order-cialis-daily-online-en.html
Bobbytrick
20 iun 20:15
+0
VOTURI
-0
cialis meltabs cialis generic
cialis post sugery pharmacy cialis generic online
generic timetable viagra cialis https://babecolate.com/
Bobbytrick
20 iun 12:16
+0
VOTURI
-0
cialis rezeptfrei kaufen osterreich cialis vs viagra
differences between viagra cialis and levitra video cialis 20 mg
recherche viagra cialis https://withoutadoctorsprescriptions.com/order-cialis-daily-online-en.html
Bobbytrick
20 iun 04:39
+0
VOTURI
-0
drug interaction cialis viagra cialis buy
use of cialis soft generic cialis tadalafil
online prescriptions cialis https://babecolate.com/buy-cialis-online-without.html
Bobbytrick
19 iun 21:09
+0
VOTURI
-0
cialis viagra alcool generic cialis tadalafil
fake cialis buy cialis pills
cheap viagra levitra cialis https://cialisya.com/
Bobbytrick
18 iun 14:17
+0
VOTURI
-0
how to write a prescription cialis cialis without a doctor prescription
cialis time to start working cialis generic
cialis professional reviews https://withoutadoctorsprescriptions.com/order-cialis-daily-online-en.html
Bobbytrick
18 iun 06:24
+0
VOTURI
-0
cialis plurisy generic online cialis
daily cialis muscle ache cialis online generic
viagra est il plus efficace cialis https://canadianpharmacyonl.com/categories/Bestsellers/Cialis
Bobbytrick
17 iun 22:19
+0
VOTURI
-0
cialis s cialis generic online
cialis soft drug name buy cialis pills
kosten cialis apotheek https://withoutadoctorsprescriptions.com/order-cialis-daily-online-en.html
Bobbytrick
17 iun 14:00
+0
VOTURI
-0
potenzmittel viagra cialis levitra cialis
order cialis without prescription is there a generic cialis
comparativa viagra cialis and levitra https://cialisya.com/
DanielSuity
17 iun 09:41
+0
VOTURI
-0
write my essay org essay writers for pay
top 10 essay writers auto essay writer
custom writing essay https://essayformewriting.com/
Bobbytrick
17 iun 06:01
+0
VOTURI
-0
cialis 5 mg precio en colombia cialis buy online
online pharmacy cialis canada generic cialis
rxmedic cialis https://cialisya.com/
DanielSuity
17 iun 05:58
+0
VOTURI
-0
essay writers toronto write a essay for me
essay writers net customized essay writing
custom writing essay https://essayformewriter.com/
DanielSuity
17 iun 02:14
+0
VOTURI
-0
top custom essays college essay writers
top essay writers fast custom essay
custom essay company https://essayformewriting.com/
DanielSuity
16 iun 22:22
+0
VOTURI
-0
custom essay writing online essay writer funny
the best essay writers essay writers review
online essay writers wanted https://essayformewriter.com/
Bobbytrick
16 iun 22:01
+0
VOTURI
-0
cialis absorption tadalafil
giving cialis to wife cialis generic pharmacy online
cialis testamonials https://babecolate.com/buy-cialis-online-without.html
DanielSuity
16 iun 18:35
+0
VOTURI
-0
write my essay custom writing best custom essay writers
write my essay cheap write my essay for me
how to be a better essay writer https://essayformewriting.com/
DanielSuity
16 iun 14:47
+0
VOTURI
-0
order custom essays online persuasive essay
professional college essay writers cheap custom essay
custom college essay https://formeessaywriting.com/
Bobbytrick
16 iun 14:02
+0
VOTURI
-0
los angeles and cialis flomax cialis generico online
vendo viagra cialis cialis
cialis soft ups delivery https://cialisya.com/
DanielSuity
16 iun 10:59
+0
VOTURI
-0
custom essay station online essay writer
good essay writers college application essay
custom essay station https://essayformewriting.com/
DanielSuity
16 iun 07:13
+0
VOTURI
-0
best custom essay writers english essay writers
customer essay persuasive essay
online essay writer https://essayformewriting.com/
Bobbytrick
16 iun 05:56
+0
VOTURI
-0
ocular side effects due to cialis generic cialis
buy cialis cialas cialis online pharmacy
cheapest generic viagra cialis pills https://babecolate.com/
DanielSuity
16 iun 03:26
+0
VOTURI
-0
customized essay writing best essay
custom essay company essay writer
order custom essay online https://essayformewriter.com/
DanielSuity
15 iun 23:39
+0
VOTURI
-0
custom essay writers write my essay for me
essay writers for pay do my essay
essay writer https://essayformewriting.com/
Bobbytrick
15 iun 21:47
+0
VOTURI
-0
generic versus genuine cialis tadalafil generic cialis
generic cialis from canada tadalafil 20mg
cialis is a generic https://cialisya.com/
DanielSuity
15 iun 19:54
+0
VOTURI
-0
persuasive essay writer cheap essay writer
essay writer website essay
professional essay writers for hire https://formeessaywriting.com/
DanielSuity
15 iun 15:56
+0
VOTURI
-0
cat essay writer college essay
professional grad school essay writers college essays
custom writing essays https://essayformewriter.com/
Bobbytrick
15 iun 13:15
+0
VOTURI
-0
cialis online holland cialis 5 mg
does cialis soft make you horny viagra cialis
who invented cialis https://cialisya.com/

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE