A doua excepție de neconstituţionalitate ridicată de Liviu Avram pe Legea alegerilor locale, ADMISĂCurtea de Apel Bucureşti a admis și a doua excepţie de neconstituţionalitate ridicată de Liviu Avram pe Legea alegerilor locale. Anunțul a fost făcut de jurnalist miercuri.

A doua exceptie de  neconstitutionalitate ridicata de Liviu Avram pe Legea alegerilor locale, ADMISA
A doua excepție de neconstituţionalitate ridicată de Liviu Avram pe Legea alegerilor locale, ADMISĂ
Foto: CLICK.RO

Astfel, ambele excepţii vor ajunge pe masa judecătorilor CCR, care vor decide miercurea viitoare, 4 mai, dacă este constituţional sau nu ca primarii să fie aleşi într-un singur tur de scrutin.

„Verdictul:
Admite cererea de sesizare. Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a art. 50 alin.(2), art. 101(2) şi
(3) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale în raport de art.37(1), art. 36(1) şi art. 2(1) din Constituţia României. Amână cauza la 18.05.2016.
Pronunţată în şedinţa publică, azi 27.04.2016.

Este o veste mai bună decât vă puteți închipui. Celălalt dosar, ajuns deja la CCR, avea o vulnerabilitate pe care nici eu, nici nimeni altcineva nu putea s-o înlăture. Sentința de azi securizează întreaga acțiune și înlătură vulnerabilitatea de care vă ziceam.

Consecința imediată pe care o văd eu: Curtea Constituțională va judeca în egală măsură ambele articole pe care le-am atacat: cel cu numărul de semnături necesare pentru a candida și alegerea primarilor într-un singur tur.
Singur faptul că vom avea un răspuns clar, ferm și argumentat din partea CCR pe ambele articole, indiferent cum va suna acest răspuns, înseamnă că am câștigat bătălia.

Dacă CCR declară neconstituțional articolul cu alegerea primarilor într-un singur tur, înseamnă că am câștigat întreg războiul.
Ne vedem, pe 4 mai, la Curtea Constituțională.
Asta e tot.", a scris Liviu Avram pe pagina sa de Facebook.

Liviu Avram şi-a depus o candidatură-fantomă pentru Primăria Capitalei, cu trei semnături de susţinere, în timp ce legea cere 18.000 de semnături. Candidatura i-a fost respinsă de Biroul Electoral, însă jurnalistul de la „Adevărul" a contestat decizia în instanţă, iar în faţa judecătorului a ridicat excepţie de neconstituţionalitate pe cele două articole cu potenţial de neconstituţionalitate: cel care obligă orice candidat să strângă semnături de susţinere, dar şi cel care prevede un singur tur de scrutin. Aşa că magistraţii CCR vor avea acum două sesizări de neconstituţionalitate pe aceleaşi două articole din Legea alegerilor locale.

Etichete: alegeri locale, CCR, legea alegerilor locale

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h