A doua zi de GREVĂ în Sănătate. Medicii au ieşit în faţa Spitalului de Urgenţă FloreascaAproape 100 de oameni, personal tehnic administrativ al unităţilor medicale (TESA), protestează, pentru a doua zi consecutiv, în faţa Spitalului de Urgenţă Floreasa. Este a doua zi de grevă generală la nivelul unităţilor medicale, în unele spitale fiind asigurate doar urgenţele.

Medicii au iesit in fata Spitalului de Urgenta Floreasca
Medicii au ieşit în faţa Spitalului de Urgenţă Floreasca

"Protestam din nou, în speranţa că astăzi va trece ordonanţa 20 prin plen. Până când acele amendamente nu trec de plen, nu avem nimic cert", susţine Mihaele Iaurum, unul dintre participanţii la protest, citat de Mediafax.

"Facem greva pentru echitatea salariilor. În momentul în care s-au tăiat salariile cu 25%, de fapt nu a fost 25 %, a fost 50 %, nu s-au mai recuperat nici până în ziua de astăzi. S-au tăiat sporuri. Preţurile au crescut, s-au dublat între timp. Chiar dacă se spune că s-au recuperat salariile, nu s-au recuperat. Cu 1.700 de lei pe luna nu poţi să trăieşti decent. Supravieţuieşti, atât. Condiţiile de lucru sunt ca peste tot în ţară, dar nu asta e problema, ci că nu sunt angajaţi suficienţi. Sunt blocate toate angajările de personal TESA, sanitar. E greu", spune un alt protestatar.

"Salariile sunt de mizerie pe partea de personal tehnic. Câştigăm cam 1.200 de lei cam toţi care lucrăm la 8 ore. Cei care lucreaza în schimburi iau o sută şi ceva de lei în plus. Răspunderea e mare. Eu lucrez o normă şi 60% peste. Nu este platită şi sunt chemat şi sâmbăta, câteodată şi duminica. Lucrez de 22 de ani ca tâmplar în spital. Cu salariul ăsta eu nu mai am cum să fac faţă. De la salariu la salariu mă împrumut. Până nu avem ceva palpabil că ministerul recunoaşte aceste greseli şi o să ne dea drepturile reale. Vrem şi noi să le avem în mână, că ne-au lăsat în aer", a declarat Petru Visiloi, angajat al Spitalului Floreasca.

CITEŞTE ŞI GREVA din sistemul sanitar continuă. Negocierile cu Ministerul Sănătăţii au EŞUAT

Sindicaliştii cer introducerea personalului TESA, adică a 23.000 de angajaţi, în corpul ordonanţei 20, privind salarizarea. De aceeaşi ordonanţă cer să se ţină cont şi în cazul a 1.500 de salariaţi din creşe şi grădiniţe. De asemenea, aceştia solicită ca plata sporurilor să se facă la nivelul anului 2016 şi medicii şi asistentele din asistenţă socială să fie plătiţi pe grila spitalelor neclinice.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că instituţie se va adresa instanţei pentru a se stabili dacă greva este legală.

Luni, Federaţia Sanitas a mers la discuţii cu ministerul Sănătăţii, însă negocierile au eşuat.

Etichete: greva floreasca, greva medici, greva medici bucureşti, greva sanatate, spital de urgenta floreasca

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE