A fost aprobat Regulamentul pentru funcţionarea teraselor din Centrul VechiConsiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, joi, regulamentul de organizare şi funcţionare a teraselor sezoniere în perimetrul Centrului Istoric. 

A fost aprobat Regulamentul pentru functionarea teraselor din Centrul Vechi (Foto bucurestifm.ro)
A fost aprobat Regulamentul pentru funcţionarea teraselor din Centrul Vechi (Foto bucurestifm.ro)

Potrivit regulamentului aprobat de consilierii generali, pe arterele fara trotuare trebuie pastrata, pe mijlocul strazii, o zona cu o latime de minim 4 metri pentru interventii de urgenta.

Pe strazile cu trotuare, terasele sezoniere se avizeaza numai pe trotuarele care au latimea minima de 3 metri si daca se va pastra un spatiu liber, pentru circulatia pietonala, cu o latime minima de 1,5 metri.

Este interzisa amenajarea teraselor pe carosabil cu exceptia strazilor exclusiv pietonale.

Terasele vor putea fi amenajate doar pe amplasamentele avizate de Directia generala de dezvoltare Urbana, solicita municipalitatea. 

Amplasamantele vor fi aprobate in ordinea primirii solicitarilor, spatiul alocat terasei neputand depasi lungimea fatadei localului. La avizare, trebuie sa se urmareasca, pe cat posibil, ca terasele invecinate sa aiba latimi egale.

Pentru delimitarea teraselor, pot fi folositi parapeti mobili, realizati exclusiv din lemn si/sau metal cu inaltimea maxima de un metru, si/sau aranjamente florale verzi, care trebuie intretinute. Sunt interzise, conform dispozitiei, jardinierele de plastic si a plantelor decorative artificiale.

Terasele din Centrul Istoric al Capitalei s-au redeschis pe 15 martie 2016. 

Potrivit Primăriei Capitalei, până pe 10 martie, fuseseră depuse la Primăria Capitalei 63 de cereri de autorizare a amplasării teraselor sezoniere pentru zona Centrului Istoric şi alte zone protejate, iar dintre acestea 40 de dosare fiind încă în analiză, 15 sunt finalizate, iar pentru opt s-au emis deja avizele de amplasare.

Pentru a obţine avizul de amplasare a teraselor sezoniere, agenţii economici trebuie să depună la Direcţia de Urbanism din cadrul PMB mai multe documente care să conţină *în mod obligatoriu autorizaţia de funcţionare emisă de primăria de sector, precizează Primăria Generală.

Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea teraselor din Centrul Istoric stabileşte o serie de reguli de bază privind activităţile de alimentaţie publică ce se desfăşoară pe o perioadă determinată pe terasele amplasate pe domeniul public sau privat al Municipiului Bucureşti.

Regulamentul prevede de asemenea norme clare în ceea ce priveşte suprafeţele teraselor, tipul de mobilier, siguranţa cetăţenilor, precum şi obligaţia agenţilor economici de a asigura condiţiile privind stabilitatea şi siguranţa imobilelor în dreptul cărora se amenajează terasele.Etichete: aprobare, Bucureşti, regulament, terase centrul vechi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE