A fost semnat contractul pentru construcţia pasajului Domneşti. Ce termen de FINALIZARE arePASAJUL de la DOMNEŞTI. CNAIR anunţă că a fost semnat contractul pentru construcţia pasajului Domneşti. De asemenea, documentaţia privind proiectarea şi execuţia pasajului Mogoşoaia a fost înaintată către ANAP, spre validare şi urmează să fie postată pe SEAP.

Pasajul Domnesti
Pasajul Domneşti

PASAJUL de la DOMNEŞTI. Proiectarea şi Execuţia Pasajului Suprateran pe DJ 602, Centura Bucureşti – Domneşti va dura 3 luni iar construcţia propriu-zisă a acestuia va fi de 24 de luni. Garanţia de bună execuţie a acestui pasaj va fi de 24 de luni.

Configurat sub formă de sens giratoriu, Pasajul va fi construit la intersecția dintre Strada Prelungirea Ghencea-DJ602 și Centura București şi are ca principal scop fluidizarea traficului rutier în zonă.

Contractul pentru acest obiectiv de investiţii, semnat între CNAIR S.A şi Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. - S.C. COMNORD S.A. - S.C. SPECIALIST CONSULTING S.R.L, va costa 91.552.381,90 lei fără TVA şi are ca termen de finalizare anul 2019.

Se estimează că Ordinul de începere al lucrărilor pentru acest pasaj, cu o lungime de 374 de metri, va fi emis în toamna acestui an.

PASAJUL de la DOMNEŞTI.  Lucrările prevazute in proiect sunt grupate în trei părţi.

Prima este pasajul propriu-zis, a doua este reprezentate de pasajele pe centură, pe bretelele de urcare şi coborâre la intersecţia giratorie, iar a treia este intersecţia giratorie. Prin realizarea acestei lucrari se urmăreşte, în principal, decongestionarea traficului şi fluidizarea circulaţiei pe centura Capitalei, unul dintre cele mai aglomerate drumuri din România.

"Sunt prevăzute şi două drumuri colectoare pentru accesul riveranilor, unul fiind amplasat de o parte şi de alta a rampei dinspre Bucureşti a pasajului de pe Prelungirea Ghencea – DJ602 şi altul la rampa dinspre Domneşti. Accesul în aceste două drumuri se face pe baza unor intersecţii giratorii amplasate la baza rampelor", se arată în comunicat.

Totodată, pentru traversarea pietonală a căii ferate, s-au prevăzut de o parte şi de alta a şoselei de centură două scări metalice, sub pasaj.

Lucările la pasajul de la Domneşti de pe centura Capitalei au fost amânate în ultimul an în special din cauza contestaţiilor. Odată cu expirarea perioadei legale de depunere a contestaţiilor, CNAIR a putut să demareze semnarea contractului, procedură care era estimată iniţial să fie finalizată la finalul lunii aprilie.

PASAJUL de la DOMNEŞTI. Pasajul Mogoşoaia se află la intersecţia DN1A cu centura Bucureşti, în zona localităţii Mogoşoaia şi are o lungime de 112,6m, cu 4 deschideri, 2 benzi pe sens. Va fluidiza traficul pe sectorul rutier din centura Capitalei cuprins între A1-DN2, între km 66+540 si km 67+340. 

Termenul de realizare a proiectului este de 30 luni, din care 6 luni proiectare şi 24 de luni execuţie lucrări pasaj, perioada de garanţie 5 ani.

Etichete: CNAIR, constructie pasaj, domnesti, pasaj Bucureşti, pasajul domnesti

0/1 COMENTARII
Pasaluj
10 mai 19:59
+0
VOTURI
-0
PASALUJ de la DOMNEŞTI.
Uhh... Da. Pasaluj.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE