A început Festivalul Internațional de Statui Vivante FOTOA VI-a ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante a fost deschisă joi seara, în Grădina Casei Filipescu-Cesianu din Capitală, cu Noaptea Statuilor Vivante.

Festivalul International de Statui Vivante
Festivalul Internațional de Statui Vivante
Foto: Facebook - Mihai Mălaimare

"Noaptea Statuilor are loc într-una dintre cele mai frumoase grădini de muzeu din București, Casa Cesianu, care este și o casă plină de istorie și de amintiri ale Căii Victoriei, amintiri splendide. Mi se părea că lumea nu știe locul și că vom avea probleme. Greșit! Dovadă că lumea apreciază ce facem și este prezentă în număr foarte mare. E adevărat că și noi de o săptămână am făcut animație stradală în fața muzeului. Festivalul s-a lungit ca timp: în loc de trei zile sunt cinci, și ca spațiu: în loc de un parc avem două, în loc de un sector avem două. Vin și mai mulți străini, tocmai pentru ca publicul românesc să poată face o comparație și să ne plaseze, sper eu, într-un loc bun", a declarat, pentru Agerpres, fondatorul Teatrului Masca (organizator al evenimentului), actorul Mihai Mălaimare.

"Polițistul colonial", "Soldații de teracotă", "Japonezele", "Trollul îndrăgostit", "Frida Kahlo", "Confucius", "Brâncuși" sau "Casanova" s-au numărat printre statuile care au prins viață joi seară în fața bucureștenilor.

 

"Astăzi avem în grădina Casei Cesianu 35 de statui vivante. Numărul lor va crește zilele viitoare în cele două spații unde va continua festivalul. Mâine (vineri — n.r.) vom avea 48, iar poimâine vom aduce în fața bucureștenilor 60", a mai spus Mihai Mălaimare.

El a precizat că pentru ediția din acest an a festivalului a fost nevoit să mai angajeze actori și să apeleze la o companie profesionistă pentru lumini.

"Anul acesta am avut o inovație specială, în sensul că am făcut un casting. Am luat zece actori tineri, i-am plătit bine, i-am antrenat timp de 15 zile, opt ore pe zi, le-am făcut personaje, costume, machiaj, și acum sunt alături de noi, sunt statui vivante, care sunt convins că vor fi apreciate. O dovadă că vor fi apreciate este și faptul că două dintre ele le-am selectat ca să meargă la Londra. Anul acesta avem o ediție care spune ceva. În plus, ne-am dat seama că nu ne putem descurca singuri la o dimensiune atât de serioasă a festivalului și am apelat la Stage Expert să ne facă lumina, în timp ce marea majoritate a segmentelor muzicale sunt compuse de Răzvan Diaconu, compozitorul nostru", a precizat fondatorul Teatrului Masca.

La ediția din acest an a festivalului vor fi prezenți, în premieră, și 20 de invitați străini, din Olanda, SUA, Israel, Macedonia, Germania, Marea Britanie, Portugalia și Rusia.

Festivalul Internațional de Statui Vivante continuă vineri și sâmbătă, între orele 17,00 — 22,00, în Parcul Crângași, iar duminică și luni, între orele 16,00 — 22,00, în Parcul Al. I. Cuza.

Ediția din acest an a evenimentului este dedicată sculptorului Constantin Brâncuși, care va avea două statui vivante reprezentându-l în atelierul din Paris, precum și într-una din celebrele sale statui — "Rugăciunea".

Teatrul Masca va prezenta și două spectacole speciale, realizate în tehnica statuii vivante — "Zidul" și "Arca lui Lenin".

Sursa Agerpres

Etichete: Festivalul Internațional de Statui Vivante, Festivalul Internațional de Statui Vivante Bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE