A început reabilitarea faţadei unui monument istoric din Centrul Vechi, prăbuşită în urmă cu 2 luniFaţada unui monument istoric din Centrul Vechi, afectată de prăbuşirea unui zid ce despărţea două clădiri, ambele declarate monumente istorice, a intrat în reabilitare.

Pe Strada Lipscani nr. 72 se lucrează de zor. După ce, în urmă cu circa o lună şi jumătate, s-a prăbuşit peretele care despărţea două monumente istorice situate la numerele 72 şi 74, acum au început deja lucrările de construire pentru punerea în siguranţă a faţadei imobilului situat în Str. Lipscani nr. 72.

Potrivit panoului de identificare a investiţiei, amplasat pe şantierul din Str. Lipscani nr. 72, termenul de execuţie a lucrărilor, prevăzut în autorizaţia de construire eliberată de Primăria Capitalei pe 31 iulie, este de 12 luni.

Conform aceleiaşi surse, lucrările de construire pentru punerea în siguranţă a faţadei imobilului din Str. Lipscani nr. 72 au început pe 14 august 2013 şi se vor finaliza pe 14 august 2014.

Beneficiarul investiţiei este SC Betty Ice SRL, proiectantul general este SC Raum Proiect SRL, iar constructorul SC Dumistreli SRL.

Pe 7 iulie 2013, peretele care despărțea două monumente istorice, aflate în stare avansată de degradare, situate pe Str. Lipscani nr. 72 şi Str. Lipscani nr. 74, dar și un zid interior s-au prăbuşit. Clădirea de la numărul 74 aparține Patriarhiei Române, iar cealaltă a fost retrocedată, două treimi aparţinând unei fabrici de îngheţată - conform informațiilor furnizate anterior de Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti.

O patrulă de poliţişti care trecea pe strada Lipscani, în aceeaşi zi, în jurul orei 11.30 a auzit cum în interiorul clădirii cădeau mai multe bârne şi a luat decizia de a bloca imediat strada, pentru a nu se înregistra victime. După 20 de minute de la blocarea străzii, un perete din interior s-a prăbuşit.

Vezi aici: Cum arăta faţada imobilului prăbuşit pe Str. Lipscani nr. 72, înainte de începerea lucrărilor de reabilitare

Etichete: Centrul vechi, clădire prăbușită, lipscani, lucrari reabilitare, monument istoric, reabilitare faţadă, Str. Lipscani, zid prăbuşit

0/4 COMENTARII
Fox
22 aug 17:19
+0
VOTURI
-0
Nici la blocuri nu e normal sa se faca! De ce sa imi faca primaria gratis mie, pe proprietatea mea ceva? De ce sa transform o anormalitate in ceva normal? Proprietarii trebuie sa aiba grija de proprietatile lor, si dupa posibilitati cei ce isi permit sa aiba niste chelutieli foarte bine, cine nu, se va muta in zone ce le permit sa traiasca in functie de venit. Iar autoritatile vor baga bani in infrastructura, utilitati si servicii sociale cu nevoi reale. Ce se intampla acum? Se fac niste lucrari de anvelopare de mantuaial, culeg niste voturi de la cei mia slabi de caracter si apoi se plang ca lucrarile incepute toate odata, pentru ca toate sunt urgente (pe buna dreptate) stau abandonate ani si ani de zile! Si asta de ce? Pentru ca vrem cu totii sa primim pomeni de la primarie si de la stat (vezi subventii la caldura, gaze, apa, energie electrica...). La noi democratia este o struto-camila: Hai sa liberalizam dar numia pe jumatate, hai sa protejam jumatate din populatia romaniei prin subventii...!!! Si ne mai miram de ce nu avem crestere economica!!! Nu merge asa!
vallym
22 aug 16:59
+0
VOTURI
-0
Fox esti naiv...de ce acolo nu se poate, dar la blocuri se poate?eu asta nu inteleg...acolo ce sunt alte legi?Marius are dreptate, daca se izoleaza si ferac pe milioane de euro anual blocurile din Bucuresti, de ce nu s-ar face ceva si in centru vechi?
Fox
22 aug 15:07
+0
VOTURI
-0
Marius, nu e treaba primariei sa reabiliteze cladirile vechi care nu ii apartin. In cazul de fata era coproprietar si primaria. Ce poate sa faca primaria in cazul celorlalte case este sa scoata o hotarare locala prin care sa oblige proprietarii sa ia masuri de renovare a fatadelor, iar daca refuza sa aplice amenzi usturatoare. Dar aici e vorba de interese mult mai mari, toate casele paraginite din zona fiind vizate de oameni cu influenta ce nu le vor renovate ci asteapta sa moara proprietarii pentru a le cumpara de la mostenitori. Simplu :)
marius
22 aug 14:25
+0
VOTURI
-0
de restul cladirilor vechi care stau sa pice cand se va ocupa domnul primar ?

Pe strazile Franceza si Blanari sunt zeci de astfel de cladiri

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE