A mai apărut un kitsch pe Bulevardul Unirii, lângă pergola mov. FOTO și VIDEOLângă pergola mov-lila amplasată deja pe Bulevardul Unirii, a mai apărut un alt kitsch. Pergola de culoare mov instalată în centrul Capitalei, pe unul din cele mai mari bulevarde, a atras un val de nemulţumiri din partea bucureştenilor. 

Mulți bucureșteni care au ajuns seara pe Bulevardul Unirii, la intersecția cu strada Lucian Blaga, au fost nemulţumiţi de faptul că, de o parte şi de alta a trotuarului nou amenajat, a fost montat un sistem de iluminat multicolor. Oamenii au ironizat sistemul de iluminat care îşi schimbă culoarea în verde, mov, roz, albastru sau galben, spunând că nu are nicio legătură cu amenajarea realizată până în prezent pe bulevard, întrucât aceasta s-a făcut în tonuri de maro şi roşu închis.

VIDEO POSTAT DE bAIAZID 2013 PE FORUMUL http://www.skyscrapercity.com/

"Cel mai bulevard MOV, bulevardul Unirii! Acum în ambele versiuni - zi și noapte!" - astfel ironizează Rezistenţa Urbană, pe pagina de Facebook, modul în care s-a amenajat pe Bulevardul Unirii sistemul multicolor de iluminat. 

Pe forumuri, părerile sunt pro şi contra. În vreme ce unii spun că luminile seamănă cu cele de la o discotecă pentru manelişti sau cu reclama la cazinou, alţii spun că arată chiar bine şi că vor să vadă dacă vor fi funcţionale pe termen lung.

"Ideea de iluminat de genul ăsta nu e rea, dar de ce nu lumină normală? Şi îşi mai schimbă şi culoarea de zici că-i reclamă la cazinou", scrie utilizatorul tazzmaniadodo pe forumul skyscrapercity.com.

"Un singur "cuvânt": excel de zel. Sunt zone în Bucureşti complet abandonate, iar aici pun lumini şi culori ca la discotecă. Sunt curios cât va rezista acest model. I-am văzut montând plăcile şi nu cred că sunt puse să reziste", a comentat şi utilizatorul gab2406, pe forumul skyscrapercity.com.

"Arhitectul acela se numește Carmen Șerban cumva?", întreabă, ironic, utilizatorul Dubreu.

Imagini video cu iluminatul multicolor de pe Bulevardul Unirii pot fi văzute aici

Întrebat de ce a ales culoarea mov pentru pergola de pe Bulevardul Unirii, care a fost intens criticată pentru că nu se încadrează în peisaj, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă a spus, râzând, "păi, știți, flacăra violet". "În general, lucrurile mai îndrăznețe nu sunt asimilate foarte repede de către ceilalți. Nu a fost o idee foarte rea, a fost o idee îndrăzneață a unui arhitect. Dacă îmi place este greu de spus, mie îmi place să fim novativi (n.r.: inovativi) , iar când arhitecții au idei mai îndrăznețe, nu întotdeuna, dar câteodată îi susțin în demersul lor. Cred că este o pată de culoare în zonă", a completat primarul. Mai multe detalii, aici.

După cum susţine Primăria Capitalei, în administrarea cătreia se află Bulevardul Unirii, Primaria Sectorului 3 reamenajează ilegal trotuarele de pe acest bulevard. Astfel, două benzi de spaţiu verde au fost sacrificate pentru a se amenaja locuri de parcare, iar bucata rămasă liberă din bulevard a fost pavată cu piatră şi se montează băncuţe şi coşuri de gunoi. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, susţine însă că lucrarea nu are autorizaţie de la Primăria Municipiului Bucureşti. Mai multe detalii, aici.

De altfel, bucureştenii s-au plâns încă de naul trecut de lucrare începută de autoritatea locală, dar rămasă nefinalizată până în prezent care distruge la propriu imaginea centrului Capitalei. Şantierul din zonă îi face pe bucureştenii care locuiesc în apropiere, dar şi pe toţi cei care trec prin zonă, să îndure condiţii greu de acceptat: spaţiul verde a fost ciuntit pentru amenajarea unei noi parcări, pistele de biciclete au fost distruse în totalitate şi neamenajate înapoi deocamdată, iar trotuarele pietonale au fost sparte şi sunt pline de nisip. Vezi AICI GALERIE FOTO cu bătaia de joc de pe Bd. Unirii:spaţiul verde tăiat,pistele de biciclete distruse şi trotuare lipsă.

Etichete: Bulevardul Unirii, lucrari bulevardul unirii, lucrari ilegale bulevardul unirii, lumini trotuar bulevardul Unirii, pergola mov, Primăria SEctor 3, realitatea, robert negoita, Sectorul 3

0/8 COMENTARII
Popescu Adriana
04 ian 21:13
+0
VOTURI
-0
Pe b-dul Unirii se alunecă îngrozitor, bucătile rosii de gresie puse intre placile gri, alunecă foarte rau!!! Macar pana acum evitam sa calc pe ele, ca le vedeam, dar acum sunt ascunse sub zapada si este un adevarat calvar drumul pe acest bulevard! Rog primaria sector 3 sa dispuna schimbarea acestor bucati, nu doar sa se lipeasca niste benzi pe ele, asa cum au facut pana acum, acestea oricum se deslipesc de la umezeala. Rog televiziunile sa vina sa filmeze pe b-dul Unirii sa vada cum acesta s-a transformat intr-un imens patinoar!!! Au fost mai multi oameni care au sesizat primaria si degeaba, situatia este aceeasi, din păcate!
emilia
17 iun 21:57
+0
VOTURI
-0
Cu părere de rău pentru Bucureştiul meu drag, arată foarte urît. Este kitsch. Beculeţe colorate ca-n discotecă, pergole în toate culorile - totul un gust îndoielnic, de ţară bananieră care abia învaţă să se exprime.
Oribil! Spaţiul verde poate fi văzut mai mult în reclame decît pe stradă.
Emilia
17 iun 21:57
+0
VOTURI
-0
Cu părere de rău pentru Bucureştiul meu drag, arată foarte urît. Este kitsch. Beculeţe colorate ca-n discotecă, pergole în toate culorile - totul un gust îndoielnic, de ţară bananieră care abia învaţă să se exprime.
Oribil! Spaţiul verde poate fi văzut mai mult în reclame decît pe stradă.
emilia
17 iun 21:56
+0
VOTURI
-0
Cu părere de rău pentru Bucureştiul meu drag, arată foarte urît. Este kitsch. Beculeţe colorate ca-n discotecă, pergole în toate culorile - totul un gust îndoielnic, de ţară bananieră care abia învaţă să se exprime.
Oribil! Spaţiul verde poate fi văzut mai mult în reclame decît pe stradă.
Fox
06 apr 18:30
+0
VOTURI
-0
Frumosul este relativ. Dar ce este adevarat este ca este o pata de culoare care intr-un oras cenusiu este binevenita. Si inainte de a zice ca e frumos sau urat sau sa trag o concluzie cum trage in mod "profesionist" acest site plin de reporteri "specialisti" as astepta sa fie terminata lucrarea. Din cate am vazut se lucreaza si la alte intersectii, in aceeasi idee, pe acelasi bulevard. Deci inainte sa ne dam cu parerea hai sa vedem intai rezultatul complet!
Andrei
05 apr 00:20
+0
VOTURI
-0
Cred ca stiti parerea mea despre romani.Cred ca o sa emigrez in Congo, sigur sunt mai inteligenti ca noi.Suntem la cutite cu indienii, mai mai ca ii si intrecem..nu mai e mult, deja in mizeria si focarul de infectie care se cheama Bucuresti suntem toti obisnuiti
BBB
04 apr 11:34
+0
VOTURI
-0
E chiar fain ca au pus ceva culoare intr-un oras gri
Frone
04 apr 08:44
+0
VOTURI
-0
Eu cred ca Bd. Unirii se va transforma in Bd. Rosu ca in Amsterdam!!!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE