A MURIT actriţa Paula Sorescu-Lucian de la Teatrul ExcelsiorPaula Sorescu-Lucian, soţia regretatului actor Ion Lucian, s-a stins din viaţă, joi, la vârsta de 69 de ani. Actriţa, societar de onoare şi membru fondator al Teatrului Excelsior alături de soţul ei, era cunoscută pentru rolurile sale din teatrul pentru copii, dar şi din teatrul şi filmul românesc.

A MURIT actrita Paula Sorescu-Lucian de la Teatrul Excelsior (Foto epochtimes-romania.com)
A MURIT actriţa Paula Sorescu-Lucian de la Teatrul Excelsior (Foto epochtimes-romania.com)

Actriţa Paula Sorescu-Lucian s-a stins din viaţă, joi, la vârsta de 69 de ani, au anunţat reprezentanţii Teatrului Excelsior. Aceasta era societar de onoare şi membru fondator al Teatrului Excelsior alături de soţul ei, regretatul actor Ion Lucian şi a interpretat numeroase roluri pe scena teatrului pentru copii, precum şi în teatrul şi filmul românesc.

Teatrul Excelsior, precum şi lumea teatrală, este mai săracă odată cu dispariţia fulgerătoare a celei care a fost actriţa Paula Sorescu-Lucian, societar de onoare şi membru fondator al Teatrului Excelsior alături de soţul ei, maestrul Ion Lucian, cea care a interpretat zeci de roluri pe scena teatrului pentru copii, dar şi alte zeci în teatrul şi filmul românesc.

Paula Sorescu-Lucian s-a născut la 22 iunie 1947, la Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în anul 1969, la clasa profesorilor G.D. Loghin, Dem. Rădulescu şi Adriana Piteşteanu. A fost repartizată la Teatrul "Barbu Delavrancea", devenit ulterior "Ion Vasilescu". În 1972 a fost angajată la Teatrul "Ion Creangă", iar din 1990 la Teatrul Excelsior, facând parte din grupul celor şase actori entuziaşti care l-au înfiinţat. S-a stins din viaţă în seara zilei de 16 martie, în aceeaşi lună martie în care a trecut în nefiinţă şi soţul său, Ion Lucian, acum 4 ani.

Sursa: Mediafax

Etichete: deces, moarte, Paula Sorescu-Lucian, Teatrul Excelsior

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE