A murit Carmen DumitriuRealizatoarea de programe radio, Carmen Dumitriu, a încetat din viață vineri, după o grea suferință

A murit Carmen Dumitriu
A murit Carmen Dumitriu
Foto: romania-actualitati.ro

Radio România Actualități anunță că a murit Carmen Dumitriu, om de radio şi lingvist, cercetător în domeniul lexicografiei şi al relaţiilor interculturale.

Peste 20 de ani a realizat la Radio România emisiuni dedicate comunicării eficiente şi civilizate, multiculturalismului şi relaţiilor interetnice, precizează sursa citată.

Dumitriu a fost premiată de Academia Română în special pentru contribuţia la elaborarea Dicţionarului Explicativ al Limbii Române. În ultima perioadă a vieţii a fost director al Muzeului de Istorie a Evreilor din România, scrie romania-actualitati.ro

"Pentru cei care au cunoscut-o, a fost o fire optimistă, pasionată de ceea ce făcea, cu o personalitate complexă și cu o inteligență ascuțită. Aceste calități au fost temelia aprecierilor de care Carmen Dumitriu s-a bucurat atât în activitatea îndelungată și prolifică de jurnalist de radio, cât și în cea de specialist în comunicare la mai multe ministere și instituții centrale din România", se arată şi într-un comunicat al  Federației Comunităților Evreiești din România - FCER.

"Carmen Dumitriu și-a pus semnătura și pe o serie de prestigioase manifestări culturale, dintre care amintim expoziția 'Pictorițe evreice', în cadrul evenimentului paneuropean 'Femeia în iudaism', aniversarea pictoriței Medi Dinu la împlinirea a 105 ani, manifestarea 'Yidische Welt'", se mai arată în comunicatul citat. Pasiunea pentru jurnalism a determinat-o să nu renunțe la această profesie, realizându-și în mod regulat emisiunea proprie la postul "Radio Shalom".

Carmen Dumitriu a fost vicepreședinte al Fundației "Academician Nicolae Cajal". Înmormântarea va avea loc duminică la Cimitirul Ghencea Militar, la ora 12,00.


FCER: A murit Carmen Dumitriu

vineri, 1 Apr 2016, 15:10  •  SOCIAL 
64 afişări
 

Directorul Muzeului de Istorie a Evreilor din România "Șef Rabin dr. Moses Rosen", Carmen Dumitriu, a încetat din viață vineri, după o grea suferință, înmormântarea urmând să aibă loc duminică la Cimitirul Ghencea Militar, la ora 12,00, a anunțat Federația Comunităților Evreiești din România (FCER).

Sursa foto: www.jewishfed.ro

"Pentru cei care au cunoscut-o, a fost o fire optimistă, pasionată de ceea ce făcea, cu o personalitate complexă și cu o inteligență ascuțită. Aceste calități au fost temelia aprecierilor de care Carmen Dumitriu s-a bucurat atât în activitatea îndelungată și prolifică de jurnalist de radio, cât și în cea de specialist în comunicare la mai multe ministere și instituții centrale din România", se arată în comunicatul FCER transmis, vineri, AGERPRES.

Director al Muzeului de Istorie a Evreilor din România "Șef Rabin dr. Moses Rosen" din 2010, Carmen Dumitriu "s-a remarcat prin dăruirea și priceperea în dezvoltarea și modernizarea activității acestui așezământ cultural de mare importanță pentru viața comunității evreiești".

Dintre realizările sale, FCER amintește: reinstalarea Muzeului de Istorie a Evreilor în clădirea Templului "Unirea Sfântă" din Capitală, deschiderea Pinacotecii FCER la 19 octombrie 2014.

"Carmen Dumitriu și-a pus semnătura și pe o serie de prestigioase manifestări culturale, dintre care amintim expoziția 'Pictorițe evreice', în cadrul evenimentului paneuropean 'Femeia în iudaism', aniversarea pictoriței Medi Dinu la împlinirea a 105 ani, manifestarea 'Yidische Welt'", se mai arată în comunicatul citat.

Pasiunea pentru jurnalism a determinat-o să nu renunțe la această profesie, realizându-și în mod regulat emisiunea proprie la postul "Radio Shalom".

Carmen Dumitriu a fost vicepreședinte al Fundației "Academician Nicolae Cajal".

Etichete: a murit, carmen dumitriu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE