A murit cel mai bătrân supravieţuitor român al HolocaustuluiCel mai bătrân supravieţuitor al Holocaustului a murit la vârsta de 108 ani. Este vorba despre un bărbat de etnie romă din Sibiu. El va fi înmormântat, marţi, în localitatea Porumbacu de Jos, în care a trăit în ultimii ani.

A murit cel mai batran supravietuitor roman al Holocaustului
A murit cel mai bătrân supravieţuitor român al Holocaustului
Foto: rtv.net

Cel mai batran supravietuitor al Holocaustului, sibianul Traian Grancsea a murit la varsta de 108 ani, a anuntat presedintele Centrului Crestin al Romilor, Daniel Cioaba, potrivit esibian.ro.

Traian Grancsea a fost deportat in Transnistria in anul 1941. Datele oficiale arata ca, alaturi de el, Maresalul Antonescu a deportat alte 25.000 de persoane de etnie roma, dintre care si-au pierdut viata 11.000, majoritatea copii.

Ideea deportarii tiganilor in Transnistria, pe malul Bugului, i-a apartinut lui Ion Antonescu. Maresalul a recunoscut la procesul din 1946 ca el este responsabil pentru exilul romilor. Ordinul de deportare a fost dat pe 24 mai 1942. Un raport al Comisiei Internationale pentru Studierea Holocaustului in Romania vorbeste despre peste 25.000 de romi deportati, din care 11.000 au murit.

Etichete: doliu, Holocaust

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE