A murit Cesare Maldini, o legendă a fotbalului italianCesare Maldini, fotbalist de legendă al clubului de fotbal AC Milan şi tatăl altui simbol al clubului italian, Paolo Maldini, a murit la 84 de ani.

Născut la Trieste, pe 5 februarie 1932, a fost un simbol al echipei AC Milan, pentru care a jucat în perioada 1954-1966 (347 de partide și 3 goluri; a câștigat 4 titluri, o Cupa Latină).

De asemenea, a fost primul care a ridicat, în calitate de căpitan la AC Milan, prima Cupă a Campionilor Europeni câștigată de vreo formație italiană. S-a întâmplat pe Wembley, în '63, după o victorie în fața Benficăi lui Eusebio.

La națională, Cesare a jucat 14 partide, dintre care două la Mondialele din Chile, din 1962. A fost căpitanul naționalei, în stagiunea 1962-1963. Ca antrenor, a dus Parma din C1 în B, apoi a pregătit formațiile Foggia și Ternana.

După ce l-a ajutat pe Bearzot la prima reprezentativă, a condus, pentru un deceniu, naționala Under 21, cu care a câștigat 3 Europene în 3 ani consecutivi.

În 1998, a condus Italia, ca selecționer, la Mondialele din Franța, pierzând în "sferturi", la penalty-uri, contra Franței, care avea să câștige trofeul. A devenit apoi observator la AC Milan, apoi director tehnic pe când echipa era pregătită de Mauro Tassotti, apoi de Fatih Terim.

Ca selecționer, califică Paraguay-ul la Mondialele din Coreea de Sud și Japonia, din 2002, cu care pierde în "optimi" la Germania. Este demis și se întoarce în Italia. 

În ultima perioadă, a dispărut din lumina reflectoarelor, la fel ca și cunoscutul său fiu, Paolo.

Sursa: libertatea.ro

Etichete: Cesare Maldini, Cesare Maldini a murit

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h