Fane Spoitoru a muritInterlopul Fane Spoitoru a murit, joi, la vârsta de 57 de ani, într-un spital din Israel. El fusese internat, luna trecută, din cauza unor probleme grave de sănătate. Cu toate acestea, în timp ce apropiaţii spun că a fost deconectat de la aparate, fiica sa a negat această informaţie.

Fane Spoitoru a murit într-un spital din Israel, în urma unei comoţii cerebrale, informează spynews.ro.

Apropiati ai familiei lui Ion Titisor sustin ca acesta ar fi plecat in aceasta zi in lumea celor drepti. Mai mult, prietenii au si detalii, cum ca familia ar fi decis deconectarea barbatului de la aparatele care il mentineau artificial in viata, de cateva zile, pe un pat de spital din Israel. Se pare ca decizia ar fi venit dupa ce medicii au anuntat-o pe sotia lui Fane Spoitoru, care se afla cu el in Tara Sfanta, ca nu mai este nimic de facut si ca barbatul se afla in moarte cerebrala.

În schimb, informaţia este negată de fiica fostului interlop. Jurnalistii wowbiz.ro au reusit sa ia legatura cu fiica lui Fane Spoitoru, care a contrazis vehement informatiile legate de decesul parintelui sau.

"Tata nu a murit, nu stiu de unde a aparut informatia asta", a declarat in exclusivitate Claudia Ion, fiica lui Fane Spoitoru.

"Chiar acum am vorbit la spitalul din Israel, unde se afla internat tata (n.r. Ion Titisor). Medicii de acolo ne-au spus ca e in stare stabila. O echipa de profesionisti se ocupa in permanenta de starea lui de sanatate, iar sotia lui ii este aproape non-stop", a mai precizat tanara.

Pe numele său adevărat Titişor Ion, fostul lider al lumii interlope a mai avut probleme grave de sănătate. Cu ani în urmă, Fane a fost diagnosticat cu o boală gravă şi a fost operat la Constanţa, de acelaşi medic care i-a salvat viaţa şi în anii '90, când a fost împuşcat de poliţistul Nelu Florea, plutonierul căruia Spoitoru i-a tăiat mâna cu o sabie.

În urma operaţiei de la Constanţa, Fane Spoitoru a căpătat o infecţie puternică la plămâni şi a fost internat, din nou, într-un spital privat din Bucureşti. Ulterior, acesta a plecat în Israel, unde medicii l-au pus pe picioare. În urmă cu aproape o lună, el a ajuns în stare gravă, la o clinică din Israel, iar joi a încetat din viaţă.

Cunoscutul interlop, a părăsit penitenciarul Jilava, fiind eliberat condiţionat în anul 2003.

Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul Parchetului privind menţinerea în arest a lui Titişor, judecătorii apreciind că acesta poate fi eliberat condiţionat, conform legii. 

În luna iunie 2003, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Fane Spoitoru la şase ani de închisoare. Sentinţa a rămas definitivă după ce nici inculpatul şi nici procurorii nu au contestat-o. Curtea Supremă de Justiţie a hotărît, în urmă cu un an, ca procesul să fie rejudecat, iar Tribunalul Bucureşti a reluat dezbaterile.

În vara anului 1992, în urma unui scandal izbucnit în faţa fostei discoteci Vox Maris din Bucureşti, Spoitoru l-a rănit grav cu o sabie ninja pe poliţistul Nelu Florea. La rîndul său, Fane Spoitoru a fost împuşcat de poliţist. Cei doi au fost internaţi, pentru intervenţii chirurgicale.

La un an de la scandal, Fane Spoitoru a fost arestat sub acuzaţia de tentativă de omor, în legătură cu rănirea gravă a poliţistului. Ulterior, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au dispus suspendarea judecării procesului, pentru că Titişor era foarte bolnav şi nu putea să se prezinte în faţa instanţei.

În perioada suspendării procesului, în 1995, Titişor a fost arestat pentru complicitate la tîlhărie şi trimis în judecată la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti. În ianuarie 1996, această instanţă a suspendat procesul lui Titişor pentru două săptămîni, punîndu-l în libertate pentru a fi internat la Spitalul Fundeni, unde trebuia să fie operat. Între timp, Fane Spoitoru a fugit în Canada.

În 1997, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Ion Titişor, în lipsă, la nouă ani de închisoare pentru tentativă de omor comisă asupra poliţistului Nelu Florea.

Fane Spoitoru a fost expulzat în România, în iulie 2000, de către autorităţile canadiene.

Etichete: Claudia Ion, fane spoitoru, fane spoitoru a murit, fane spoitoru nu a murit, interlop

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE