A murit GHEORGHE GRUIA, cel mai bun handbalist românGHEORGHE GRUIA, considerat cel mai bun handbalist român al tuturor timpurilor, a murit miercuri.

A murit GHEORGHE GRUIA, cel mai bun handbalist roman
A murit GHEORGHE GRUIA, cel mai bun handbalist român
Foto: adevarul.ro

GHEORGHE GRUIA, fostul dublu campion mondial cu naţionala de handbal masculin a României, a murit, miercuri, în Mexic, la vârsta de 75 de ani, în urma unui infarct miocardic, informează mediafax.ro.

GHEORGHE GRUIA a cucerit două titluri mondiale, în 1964 şi 1970, cu naţionala României, dar şi medalia de bronz mondială, în 1967, şi opt titluri naţionale cu Steaua Bucureşti, cu care a câştigat şi Cupa Campionilor Europeani, în 1968. De asemenea, GHEORGHE GRUIA a fost golgeterul Jocurilor Olimpice din 1972, cu 37 de goluri, turneu la care România a cucerit medalia de bronz.

Desemnat în 1992 cel mai bun handbalist al tuturor timpurilor de către IHF, GHEORGHE GRUIA locuia în Mexic din 1968, contribuind la dezvoltarea handbalului din această ţară.

În 2014, GHEORGHE GRUIA a fost onorat, la Bucureşti, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la cucerirea titlului mondial din 1964.

Etichete: a murit, gheorghe gruia

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h