A MURIT jurnalistul Constantin Badea, fost redactor-șef la AgerpresConstantin Badea, fost redactor-șef la Agerpres a murit marți.

A MURIT jurnalistul Constantin Badea, fost redactor-sef la Agerpres
A MURIT jurnalistul Constantin Badea, fost redactor-șef la Agerpres
Foto: realitatea.net

Constantin Badea s-a născut la 17 octombrie 1940, în comuna Castranova, județul Dolj.

În 1963, a fost licențiat în filologie clasică (limba și literatura latină și limba și literatura greacă) la Universitatea București. În 1965, a obținut diploma de absolvent al cursului post-universitar Relații Internaționale — Științe Juridice ale Facultății de Drept din Universitatea București.

A obținut certificatul de ziarist profesionist al Facultății de Ziaristică din Academia ''Ștefan Gheorghiu'' în 14 octombrie 1976. Certificat de traducător din limba engleză, eliberat de Consiliul Culturii și Educației Socialiste la 23 aprilie 1975.

A lucrat în AGERPRES din data de 27 septembrie 1965. A fost redactor, publicist-comentator la Redacția Știri Externe din cadrul AGERPRES. Pe lângă materialele publicate pe fluxurile de știri ale agenției, a semnat articole și traduceri în diferite ziare și reviste, precum revista ''Lumea'', dar și traduceri din limba engleză ale unor romane publicate la Editura Univers.

Din 1994 a ocupat funcția de redactor șef adjunct în cadrul Redacției Informații Economice a AGERPRES, iar din 1995, a fost comentator politic în aceeași redacție.

În 1996 a publicat la Editura Miracol cartea ''În pragul mileniului''.

Conducerea Agenției Naționale de Presă AGERPRES își exprimă regretele pentru pierderea suferită și transmite sincere condoleanțe familiei.

sursa: RTV.NET

Etichete: a murit, agerpres, constantin badea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE